Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Palete si boxpalete scurt istoric

Paletizarea a aparut initial ca un procedeu destinat usurarii deplasarii semifabricatelor in interiorul uzinelor.

Primele eforturi de rationalizare a manipularilor in uzine s-au indreptat catre benzi rulante si monoraiuri. In urma cu circa 65 de ani, atunci cand aceste dispozitive erau deja introduse pe scara larga, s-a constatat ca deplasarea semifabricatelor intre masinile unelte si dispozitivele fixe de transport cere inca prea mult timp si este costisitoare. Au fost imaginate in consecinta, pentru aceste manipulari platouri pentru incarcarea loturilor de produse. Aceste platouri erau deplasate cu ajutorul electrostivuitoarelor cu inaltime mica de ridicare.

Europalete
Astfel o reducere importanta a cheltuielilor de productie a fost obtinuta prin substituirea manipularilor succesive de piese mici cu manipularea unei singure incarcaturi. Aceasta metoda de grupare a fost aplicata dupa aceea in operatiile de depozitare. Cu scopul de a utiliza mai bine spatiul pe verticala a depozitelor s-a trecut la suprapunerea platourilor incarcate. In acest stadiu au aparut platforme de inaltime redusa, cu doua fete legate intre ele prin antretoaze, aceste tipuri de platouri au luat denumirea de palete.

Totodata pentru deplasarea acestor unitati de manipulare si pentru depozitarea lor pe verticala s-a trecut la utilizarea electrostivuitoarelor al caror catarg permite ridicarea paletelor la o inaltime de mai multi metri. Pentru usurarea manipularilor si depozitarii anumitor marfuri, paletele au fost prevazute cu pereti verticali, luand numele de boxpaleti.

Boxpalete
In fine in ultimul stadiu, paletele au iesit din transportul intern uzinal in transportul intre intreprinderi. In acest fel paletizarea uneste strans intr-un proces de transport fara ruperi de incarcatura transportul intern uzinal, depozitarea si transportul intre intreprinderi si depozite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro