Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

In sfarsit s-a lansat imprimanta portabila LG Pocket Photo

In ultimii ani, viata mi-a calauzit pasii prin diferite tari, calatorii unele mai frumoase si relaxante, altele mai extenuante si obositoare. Astfel incat cele cateva zile cand sunt in tara, tot timpul le petrec intens cu amici si rude. De fiecare data la despartire toti imi spun, mai in gluma mai in serios, trimite-ne o vedere sau o felicitare din locurile pe unde umbli. Nimic mai simplu, la prima vedere, cine si-ar putea imagina ca intr-un asemenea demers poti sa intampini greutati, mai ales ca exista oficii postale in majoritatea localitatilor mai rasarite de peste tot din lume.

Totusi neprevazutul te loveste cand te astepti mai putin si tocmai cand esti relaxat cu garda jos. Anul trecut inainte de sarbatorile de Craciun eram in Bitola, al doilea oras ca marime din Macedonia si cum se apropia vertiginos Craciunul, am zis gata acum e momentul, hai sa fac un gest si sa trimit celor de acasa cate o vedere din Bitola, cu urarile de rigoare. Mi-am planificat sa merg la posta locala, sa cumpar cateva vederi, sa le scriu pe loc si sa le trimit, ca sa nu fac mai multe drumuri in plus, poate mai prindeam si cozi la oficiul postal. “Voios de pionier” ma duc la oficiu postal, vad un ghiseu liber si intreb daca imi poate arata cateva vederi sau felicitari cu imagini din oras ca sa aleg cateva. Functionara se uita interzisa la mine, eu nu intelegeam care-i problema, am mai repetat inca o data pe limba lor ce-mi trebuie, si-mi da raspuns negativ. Stau cateva secunde si ma gandesc, este imposibil ca intr-un oficiu postal sa nu gasesti macar o vedere din urbea respectiva. Nu ma dau batut si intreb daca este careva in oficiu care vorbeste engleza cu care sa pot comunica mai usor si sa ma fac inteles pana la urma. Am asteptat cateva minute pana a venit o functionara care stia engleza, i-am explicat doleantele mele si mi-a zis ca nu au vederi cu orasul ci doar cateva dedicate Craciunului cu mesaje in limba engleza, si mi-a recomandat sa incerc la magazinele de papetarie din oras, poate gasesc asa ceva.

LG Pocket Photo
Am iesit din oficiul postal cu o privire interzisa, ce-i drept, nu-mi venea sa cred ca nu pot gasi o vedere cu orasul. Asa am luat-o la pas, incercand sa-mi amintesc cam prin ce zone am vazut in treacat magazine de papetarie si am luat-o spre cel mai apropiat. Am intrat in magazin si am cautat locul cu vederi, am aruncat o privire peste ele, iar intre timp s-a apropiat vanzatoarea si m-a intrebat ce doresc, i-am explicat ce vreau si m-a trimis la oficiul postal. M-am uitat la ea si i-am zis ca de acolo vin iar ei m-au trimis la magazine de papetarie. I-am cerut cateva informatii unde mai sunt alte magazine de papetarie in zona si am plecat sa le vizitez. Dupa ce am vizitat inca vreo 5-6 fara rezultat mi-am zis ca n-are sens sa mai caut la papetarie pentru ca probabil toti au marfa identica de la aceiasi furnizori. Am cautat si la chioscuri de ziare tot fara rezultat. 

Ma plimbam agale prin centrul orasului si nu-mi puteam imagina cum un popor atat de nationalist si mandru, nu se preocupa macar sa faca cateva vederi cu cladirile si obiectivele lor turistice reprezentative, ce poate sa faca globalizarea asta dintr-o tara, isi pierde identitatea proprie si nimanui nu-i pasa. Nu sunt genul de persoana care sa renunte asa repede fara sa ma gandesc la o solutie, nu-mi puteam imagina si nu puteam concepe ca o actiune relativ simpla, adica sa trimiti o carte postala cu un mesaj de Craciun, sa-mi puna atatea probleme.

Imprimanta portabila
Am inceput sa merg agale pe stradutele din oras spre locuinta, gandindu-ma la o solutie ca sa rezolv problema, mai ales daca am decis sa trimit vederi, apoi trebuie sa gasesc o solutie si sa trimit vederile. La un moment dat trec pe langa un studio foto, dupa ce am mai facut cativa metri, imi vine in minte un gand, daca au vederi la studio macar sa ma intorc si sa intreb. M-am intors am intrat in studio si un tip amabil mi-a raspuns ca nu are vederi cu orasul, i-am explicat ca in tot orasul nu am gasit o vedere cum e posibil asa ceva, la care el a ridicat din umeri. Eram pe punctul de a ceda, gandit ma uitam prin studioul respectiv si vad o imprimanta, la care mi se aprinde beculetul. Il intreb pe tip daca nu are cumva ceva poze pe calculator cu orasul, la care el imi raspunde afirmativ. Atunci ii propun sa pregateasca vreo 2-3 poze cu orasul pe care sa scrie un mesaj in limba lor si sa le scoata la imprimanta. Atunci se lumineaza omul la fata si se pune pe treaba, aleg impreuna cu el cateva poze pe care le combina putin ca la o vedere compozita si scrie cate un mesaj diferit, in limba lor, pentru fiecare, apoi le scoate la imprimanta. Il las pe tip multumit ca a facut vanzare si eu ma indrept triumfator spre oficiul postal sa le trimit acasa.

Mi-am adus aminte de aventura de anul trecut din preajma sarbatorilor de iarna, afland de lansarea pe piata din Romania a imprimantei mobile smart Pocket Photo, de catre LG Electronics, care ofera consumatorilor o experienta creativa de printare a fotografiilor, instant, prin wireless, direct de pe smartphone. Mi-am dat seama cat de utila imi este o asemenea imprimanta scutindu-ma de stres in momentul in care ma decid sa trimit vederi sau felicitari in tara cu ocazia diferitelor evenimente.

Dimensiuni LG Pocket Photo
Imprimanta portabila este o bijuterie a tehnologiei, cu ajutorul ei printezi wireless direct din smartphone oricand si oriunde iti doresti. Nu ai nevoie de PC sau cabluri, poti printa pozele, notitele sau diferite alte documente stocate pe smatphone simplu si rapid apasand tasta “SEND”. Suporta Bluetooth si NFC, astfel incat poti printa orice prin conexiune Bluetooth din smartphone cu sistem de operare Android, apropiind smartphone-ul pe eticheta NFC lipita pe Pocket Photo pentru a rula imediat aplicatia. In plus imprimanta nu are nevoie de cerneala, hartia foto este tratata special si include cerneala, astfel calitatea de printare este optimizata iar hartia foto de la LG isi ajusteza tonul culorii curatand capatul printat. Aplicatia LG Pocket photo este disponibila in Play Store de pe telefoanele Smart cu sistem de operare Android.

Imi pot imagina utilizarea imprimantei portabile in diferite moduri, insa cel mai staruitor gand ce-l am in minte acum, este ca as putea folosi cu succes o astfel de imprimanta portabila, in vacanta, peste 3 saptamani, cand intentionez sa parcurg peste 3000 km prin Europa. Astfel cu ajutorul ei as putea printa si personaliza pozele facute in diferite locatii turistice, iar cand sunt in apropierea unui oficiu postal sa le trimit rudelor si prietenilor cu un mesaj.


5 comentarii:

  1. Pretul este foarte mare dar sper sa apara si produse mai ieftine peste cateva luni deoarece asa e mereu, apare un produs de top si dupa apar multe produse slabe la pret mic. Hartia este scumpa undeva la 17$ - 30 de file.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde cu ce compari pretul...daca ne referim ca este primul produs de gen aparut pe piata, pretul este corect.

      Ștergere
    2. Tocmai ce am castigat imprimanta la un concurs organizat de Emag, doar ca neavand smartphone imi este nefolositoare. Daca esti interesat te rog scrie-mi: ionutcbt@yahoo.com
      Sa ai o zi buna!

      Ștergere
  2. Nu stiu daca e o intamplare 100% adevarata, dar e oricum o poveste interesanta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai este chiar 100% adevarata si eu am ramas uimit de lipsa vederilor stiind faptul ca sunt cateva obiective in oras interesante si reprezentative. Apoi mai exista Pelister un varf de 2600 m in apropiere la doar 15 km ca sa nu mai discutam de Herakleea orasul unde legenda spune ca s-a nascut Hercule, a carui ruine se afla la 2-3 km de centrul orasului. Nici macar acolo nu sunt vederi cu situl arheologic si ca sa-l vizitezi te costa echivalentul a 10 euro si ca sa faci poze mai trebuie sa platesti inca 10 euro, suma care mi s-a parut cam mare pentru perimetrul ingradit si vizitabil, logic am facut stanga imprejur si am vazut pe net imagini din interior.
      In contrast spre exemplu cu Ohrid statiune vizitata de turisti care se afla la 60 km de Bitola acolo peste tot in centru si aleeile pietonale gasesti vederi cu lacul si statiunea ... asa ca iti lansez o invitatie cat mai sunt prin zona daca poti si ai chef poti veni sa te convingi, apoi o sa ne putem mira si amuza despre mentalitatea de aici pe o terasa localizata pe aleea pietonala Shirok Sokak :)

      Ștergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro