Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Sefu’ n-auzi, trece acolo "Indiferent"

De fiecare data cand aud cuvantul “indiferent” imi aduc aminte cu amuzament de o intamplare prin care am trecut in urma postarii unui anunt pe un site de anunturi gratuite. Era primavara, aprilie, in saptamana mare, dinainte de sarbatorile de Pasti, o saptamana cu vanzari destul de slabute, pentru piese auto, toata lumea era cu gandul la miel, oua rosii, pasca si alte cumparaturi, cate un client razlet mai intra in magazin pentru una alta, nici telefoanele nu mai sunau si mailurile erau goale, din cand in cand mai aparea cate o cerere de oferta, eram relaxati total, asteptam sa treaca mai repede sarbatorile sa intram din nou in rutina zilnica stresanta.

Stateam cu colegii la discutii despre masini, cand la un moment dat suna telefonul. Raspund rapid, la capatul celalalt o voce “Sefu’ aveti piese auto”, raspund “desigur ca avem, ce v-ar interesa?”, “Sefu’ vreau sa cumpar o volanta”, zic “pentru ce model de masina v-ar interesa?”, “o duba ford”, ii raspund ca momentan nu am pe stoc volanta de ford, dar daca doreste poate veni la magazin cu talonul masinii si o sa-i fac o oferta buna de pret pentru o volanta la comanda externa daca este de acord sa lase un avans pentru piesa, ii spun adresa magazinului si orarul pana la cat avem deschis.

BizCaf Mures
Cum nu prea aveam ce face, am pornit Microcat, programul de ford, ca sa fie deschis si am cautat codul de original pentru volanta cu care este echipat Fordul Transit fabricat in Turcia si care nu era identica ca si sistem de montare cu volanta montata pe celelalte tipuri de Ford Transit, ca o masura de precautie, model pe care nu-l puteam aduce neavand niciun furnizor pentru modelul fabricat in Turcia. N-a trecut probabil nicio ora si in fata magazinului parcheaza un Audi A4, din care coboara 4 “gabori” si vad ca se indreapta spre magazin. Preventiv imi atentionez colegul ca avem musafiri si sa fie atent la ei. 

Unul dintre ei vine la tejghea si imi spune “Sefu’ am venit sa cumpar volanta cat face?”. I-am spus sa-mi zica numarul de identificare al masinii din talon, ca sa fac prima data identificarea piesei si pe urma sa-i pot face o oferta de pret. Imi dicteaza seria si scot codul de piesa din program, vad ca este un Ford Transit normal nu din acela turcesc si rasuflu usurat oarecum, avand de unde sa-i aduc piesa, pe urma caut cel mai ieftin pret ca sa-i pot face oferta cea mai buna. Ii explic ca pot sa o camand de la Stahl cel mai mare distribuitor de piese auto din Europa, numai ca o sa dureze 3-4 zile lucratoare pana poate veni dupa piesa. Ii explic si cum functioneaza mecanismul cu piesa veche la schimb si preturile pentru ambele variante cu piesa veche la schimb si fara. In final ii convine pretul pentru varianta cu piesa veche la schimb, ii spun ca diferenta o poate incasa in momentul in care vine cu piesa veche in ambalajul piesei noi, vad ca nu-i prea convine dar in final accepta. Ii explic ca mai avem de facut o factura proforma si sa achite un avans pentru comanda externa, cu asta oarecum l-am incurcat dar in final intelege mecanismul si ma apuc sa fac factura proforma. Il intreb daca doreste pe persoana fizica sau juridica, logic accepta pentru persoana fizica si ii cer datele personale sa le introduc in sistem.

Cand ii cer numele imi spune “Gabor”, ok il introduc in sistem, cand ii cer prenumele imi spune “indiferent”, ma uit la el sa vad daca face misto sau e serios, ii zic politicos sa-mi zica si prenumele, la care el imi spune “trece acolo indiferent”. Ma uit din nou la el si incep sa-i explic ca trebuie sa-i trec prenumele in sistem, daca o sa vina dupa piesa si nu sunt acolo, poate unul dintre colegi o sa doreasca sa-l identifice sau in cazul in care din varii motive ar aparea ceva nereguli pe parcurs avem nevoie si de prenume si de cateva date de identificare. Ii cer din nou sa-mi spuna ce sa trec la prenume, la care Gabor imi spune cu un ton rastit “Sefu’ n-auzi, trece acolo indiferent”. Pe un ton amabil il intreb, nu aveti cumva la indemana cartea de identitate ca mi-ar fi mult mai usor sa iau direct de acolo datele sa va pot finaliza factura proforma? Se cauta Gabor, in buzunarul interior al hainei si imi intinde cartea lui de identitate. O iau si o pun in fata tastaturii si ma uit sa vad prenumele, abia m-am putut abtine sa nu rad, in dreptul prenumelui era trecut tocmai “Indiferent”. Am completat factura proforma, i-am inmanat cartea de identitate, am incasat avansul in cel mai natural mod, si l-am rugat pe domnul “Gabor Indiferent” sa revina peste 3 zile lucratoare dupa piesa si restul banilor.

Dupa ce au iesit gaborii din magazin m-am uitat spre colegul meu si am inceput amandoi da radem in hohote, nu ne venea sa credem ca pe om il chema “indiferent”. Desi am mai auzit si vazut pe internet imagini cu buletine in care posesorii purtau nume stranii pana atunci nu am avut ocazia sa intru in contact cu asa o persoana. Colegul a inceput chiar sa ma sacaie de ce nu i-am scanat omului cartea de identitate si sa postam imaginea pe internet, pe un site de umor. Sincer nici nu mi-a trecut prin cap ideea asta cu scanatul cartii de identitate, dar i-am propus cand revin gaborii dupa piesa, sa ii ceara din nou cartea de identitate sub un anumit pretext si sa-i faca o scanare daca este asa tare.

BizCaf Alba
Dupa 3 zile revin gaborii in formatie completa dupa piesa, am facut formalitatile de rigoare si ma uitam din cand in cand catre colegul meu, ca sa vad are curaj sa-i ceara omului cartea de identitate sa o scaneze sau nu, dar n-a facut-o nici atunci si nici a doua zi cand au revenit cu piesa veche. Desi a durat putin timp pana am facut verificarile piesei vechi daca poate fi reconditionata si restul hartiilor de rigoare, colegul nu a indraznit nici de data aceasta sa-i ceara omului cartea de identitate. Adevarul este ca nici nu-i bine sa intinzi coarda prea tare, mai ales cu gaborii care daca s-ar fi prins de ghidusia cu scanatul, cine stie cum ar fi reactionat. Totusi a ramas un motiv de amuzament din cand in cand intre noi, mai ales cand mai aveam de-a face cu gabori, intotdeauna ne intrebam unul pe altul “inca un indiferent?”. De fiecare data cand postezi un anunt pe un site de anunturi gratuite nu vei sti niciodata ce-ti rezerva viitorul si in ce situatii te vei afla.

Ma folosesc intotdeauna si recomand siturile de anunturi gratuite, care in opinia mea sunt foarte utile si chiar te ajuta sa-ti vinzi produsele mai bine sau sa cumperi produsele care te intereseaza. Cu atat mai mult recomand platforma BizCaf.ro, un site de anunturi gratuite locale special creat pentru a facilita vanzarea produselor si serviciilor locale, dar si facilitarea accesului viitorilor clienti la aceste produse si servicii. 

2 comentarii:

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro