Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Regimul de munca al soferului in traficul international

Regimul de munca a conducatorului auto este reglementat AETR care prevede regimul de lucru al echipajului vehiculului astfel: 
- perioada de conducere a vehiculului - conducatorul auto poate continua conducerea autovehiculului cu durata de pana la 4 ore urmat de un repaos de minimum 30 minute de pana la 2 ore. Conducerea zilnica trebuie sa fie de 8 ore si sa nu depaseasca 9 ore. Timpul conducerii saptamanal nu poate depasi 48 ore, iar in 2 saptamani 90 ore. Durata zilnica poate fi marita de 2 ori in saptamana pana la 10 ore.
- pauzele de conducere - dupa 4 ore de conducere continua se va lua o pauza de o ora sau 2 de cate 30 min fiecare repartizata pe perioada de conducere zilnica.
- perioadele de odihna zilnica - odihna zilnica va fi minimum 11 ore timp de 24 ore. Daca autovehiculul este condus de echipaj format din 2 soferi si este dotat cu o cuseta ca un sofer sa se odihneasca in timpul circulatiei. Perioada zilnica va fi de 8 ore consecutiv in timp de 30 ore. Perioadele zilnice de odihna pot fi petrecute in cuseta cu conditia ca autovehiculele sa stationeze.
- perioadele saptamanale de odihna - fiecare membru al echipajului trebuie sa aiba o zi intreaga (24 ore) de odihna la fiecare perioada de 7 zile de lucru.
- evidenta programului de lucru (odihna) - aceasta evidenta se urmareste prin inregistrarea pe diagrama tahografului, si pe carnetul de evidenta a timpului zilnic de lucru (odihna) a activitatii autovehiculului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro