Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Dirijarea semnalizata a traficului urban

Flexibilitatea unui sistem de management al traficului pentru retelele urbane de strazi necesita strategii de dirijare corespunzatoare. Prin strategie se poate intelege stabilirea unui plan de lucru, pentru obtinerea unui semnal dirijat optim adaptat situatiei locale si concrete de trafic, cu scopul de a invinge dificultatile starilor de trafic variabile in timp si spatiu.

In general fiecarei strategii ii este alaturat un scop precis, al carui tip, raza de actiune si influenta sunt stabilite la nivelul necesar prin indeplinirea acestuia in cadrul sistemului de trafic si care trebuie sa fie in concordanta cu planificarea si posibilitatile bugetare. Componenta strategica a dirijarii reprezinta un plan al masurilor de dirijare, supraordonat pe perioada de timp indelungata extins in spatiu, iar componenta tactica are in vedere dirijarea actuala, de scurta durata si limitata in spatiu.

In cazul in care se realizeaza o ierarhizare a deciziilor strategice, care pornesc de la situatia generala din reteaua stradala si in care deciziile individuale se orienteaza intotdeauna dupa cele supraordonate, ele pot fi impartite in decizii tactice (durata medie), locale (de scurta durata) si strategice (de lunga durata), corespunzator efectelor de timp.

In principiu, toate strategiile de dirijare semnalizata, elaborate pe parcursul timpului actioneaza asupra desfasurarii traficului cu ajutorul metodelor de dirijare dependente de un plan de semaforizare prestabilit sau dependente de trafic.

Scopurile principale sunt in acest caz: cresterea sigurantei traficului, imbunatatirea si folosirea corespunzatoare a instalatiilor de trafic, cresterea rentabilitatii in succesiunea traficului precum si minimizarea influentei traficului asupra mediului inconjurator.

Alegerea unei modalitati de dirijare se face in primul rand dupa criterii ale ingineriei de trafic. Acestea pot fi descrise cu ajutorul caracteristicilor scopului propus, pe baza carora pot fi elaborate modele de dirijare. Ca marimi ale dirijarii caracteristicile trebuie masurate direct, ca marimi ale evaluarii pot fi stabilite indirect. Cele mai importante obiective ar putea fie enumerate: numarul statiilor, timpul de asteptare, lungimea sirurilor de asteptare (cozi), eficienta calatoriei (raportul intre timpul efectiv de parcurs si durata calatoriei). Definitia lor, posibilitatea de a le masura si scopurile sunt descrise si apreciate in liniile de conduita pentru instalatii conduse de semnale luminoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro