Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Accidente rutiere care implica pietoni

Pietonii ocupa a treia mare categorie de fatalitati care au loc anual, dupa impacturile frontale si laterale.

Cauzele leziunilor provocate pietonilor

Timp de multi ani, era ceva obisnuit sa spui ca o masina “a dat peste un pieton”. Recent s-a stabilit ca pietonul in majoritatea cazurilor “ ajunge sub masina “ . Forma si energia care absorb proprietatile barei de protectie si ale suprafetei superioare ale partii din fata a masinii sunt cauza directa a ranii picioarelor si capului pietonilor. In general, leziunile provocate de impactul pietonului cu asfaltul nu sunt la fel de grave ca cele cauzate de primul impact cu vehiculul. Miscarea unui pieton care este lovit de o masina a fost studiata si modelata cu ajutorul tehnicilor de modelare avansate.

Bara de protectie de obicei loveste pietonul adult in zona genunchiului. Urmatoarea zona vizata este soldul/pelvis care este lovit de marginea capotei. Corpul se roteste apoi in jurul punctului de contact si corpul se loveste cu viteza de capota si apoi de parbriz. Aceste etape provoaca de obicei leziuni mai grave decat impactul pietonului cu asfaltul.

Procedura testarii impactului asupra pietonului

Fara existenta unui manechin pieton dezvoltarea unei proceduri de testare pentru a simula in mod repetat impactul asupra pietonului nu este practica. Oricum Comitetul Vehiculelor Experimentate Europene (CVEE) dezvolta o procedura de testare in trei teste subcomponente. Exista un test pentru evaluarea posibilitatilor unei leziuni severe la cap (si/sau moartea) precum si teste pentru leziuni la genunchi si la partea superioara a piciorului.

Dezvoltarea procedurilor de testare a impactului asupra pietonului a facut posibila introducerea standardelor de siguranta rutiera pentru protectia pietonului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro