Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Ecologizarea si protejarea rezervatiilor naturale din Muntii Apuseni si Muntii Orastiei

Am invatat de mici copii ca avem o tara bogata si frumoasa, dar dupa revolutie turismul si ecologia au fost lasate pe un plan secundar mai ales in ultimii ani de guvernare portocalie cand totul a fost manipulate grosolan si a fost distrus din ignoranta sau cu buna stiinta. 

Proiectul Asociatiei de Turism Montan Kogaion Orastie a pornit de la ideea relansarii zonei Orastie din punct de vedere turistic si din dorinta de implicare a tinerilor intr-o miscare cu caracter turistic-sportiv. Astfel, la 11 Mai 1989, la initiativa unor tineri sufletisti, iubitori ai muntelui si cu sprijinul membrilor Sindicatului fostei Intreprinderi "Chimica" Orastie, a luat nastere "Clubul de Turism Montan Kogaion", devenit mai tarziu Asociatia de Turism Montan Kogaion Orastie. Numele Asociatiei vine sa exprime legatura dintre membrii Asociatiei si incarcatura istorica a zonei Orastiei, amintind de muntele sacru al stramosilor nostri geto-daci, anticul "Kogaionon". 

IronMan 3
Printre obiectivele acestor oameni iubitori de natura si cu suflet mare este atragerea si angrenarea tinerilor in practicarea activitatilor cu caracter turistic precum si a sporturilor cu specific montan. Dezvoltarea retelei turistice prin actiuni de remarcare a traseelor turistice existente precum si de marcare a noi trasee. Organizarea de excursii in toate zonele tarii, practicarea de activitati cu caracter ecologic, speologic, a cicloturismului si alpinismului. Educarea tineretului, printr-o serie de actiuni la nivel de scoli, in vederea ocrotirii naturii, a constientizarii importantei acestui fapt si a implicatiilor sale in dezvoltarea societatii moderne. Participarea pe baza de proiecte la actiuni de ecologizare, precum si initierea unor actiuni de educare a populatiei in acest sens. Initierea unor actiuni menite sa duca la protejarea rezervatiilor naturale, monumentelor ale naturii si a zonelor cu regim special de protectie, precum si a elementelor de flora si fauna ocrotite. 

In prezent, A.T.M. Kogaion Orastie detine custodia Rezervatiei Naturale Cheile Mazii, este membra a Coalitiei Nationale pentru Arii Protejate si a Comisiei Municipale pentru Cultura si Sport Orastie. In rezervatia de la Mada este singurul loc din Romania unde inca creste laleaua pestrita, un monument al naturii ocrotit prin lege. 

Premierea filmului IronMan3 te face sa te lasi purtat intr-o reverie in care ai putea fi chiar tu un #ironblogger un adevarat supererou cu puterile si tehnologia lui IronMan cred ca as putea lasa fara obiectul muncii ATM Kogaion Orastie, chiar si numai pentru o zi, punand umarul la ecologizarea si protejarea zonelor naturale dar si reabilitarea zonelor turistice din Muntii Apuseni si Muntii Orastiei. 

Promovarea filmului IronMan3 este facuta pe pagina de Facebook Cineforum, articolul de fata va intra intr-un ranking realizat prin intermediul unei aplicatii de Facebook, si acolo poate primi voturi in sustinerea cauzei ATM Kogaion Orastie. Daca articolul aduna cele mai multe voturi de la utilizatorii Facebook, echipa ATM Kogaion Orastie vor primi 7 bilete la gala VIP a filmului Iron Man 3, pentru lupta si efortul dus in ecologizarea si protejarea rezervatiilor naturale din zona Muntilor Apuseni si Muntii Orastiei. Cred ca ATM Kogaion merita cu prisosinta mult mai mult decat atat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro