Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Asigurarea internationala de raspundere civila auto „carte verde”

Din aceleasi motive aratate pentru asigurarea de raspundere civila auto pe teritoriul national, a aparut ca o necesitate protectia similara a persoanelor fizice si a bunurilor pe plan international. Alaturi de acestea, pentru inlaturarea inconvenientelor determinate de diversitatea reglementarilor referitoare la compensarea pagubelor produse unui tert de un posesor de autovehicul prin accident. Comisia Economica pentru Europa de pe langa ONU a propus ca asigurarea incheiata in tara de origine a asiguratorului sa fie recunoscuta in tara in care s-a produs prejudiciul. Primele reglementari au aparut in 1947, astfel in tara vizitata este valabila asigurarea incheiata la asiguratorul din tara de origine, asigurarea valabila in baza legii de asigurare obligatorie din tara vizitata. 

Astfel in fiecare tara participanta s-a infiintat un birou al asiguratorului de autovehicule ca organism special desemnat al societatii de asigurare din tara respectiva, care are dreptul de a elibera asiguratului un certificat de asigurare in mod direct sau printr-una dintre societatile de asigurare membre, document cunoscut sub denumirea de „carte verde”. 

Documentul „carte verde” constituie dovada ca proprietarul autovehiculului a incheiat contractul de asigurare pentru raspundere civila. El acopera raspunderea ce i-ar putea reveni asiguratului in termenii prevazuti de legea asigurarii obligatorii a autovehiculelor din tara vizitata unde s-a produs accidentul, biroul gestionar din aceasta tara avand rolul de a constata, evalua si lichida daunele fata de tertul pagubit, despagubirile platite urmeaza a le recupera de la biroul emitent, la care se adauga si o suma de bani pentru serviciile prestate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro