Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Procedeele de prelucrare prin presare la rece

Toate corpurile solide au proprietatea de a se deforma sub actiunea unor forte exterioare si a altor factori cum ar fi: temperatura, actiunea indelungata a timpului. Diferite materiale supuse deformarii se comporta diferit in functie de marimea fortelor care actioneaza, precum si de conditiile in care are loc deformarea.

Procedeele de prelucrare prin presare la rece sunt acelea care se executa prin deformare plastica a materialului prelucrat, cu sau fara separarea acestuia, la temperaturi inferioare celei de recristalizare. 
 
Procedeele de prelucrare prin presare la rece se pot clasifica astfel:

Procedee de taiere (la foarfeci, decupare, retezare, perforare, taierea marginilor) - prin care se separa partial sau total o parte din materialul prelucrat.
Procedee de indoire si rasucire (indoire simpla, curbare, roluire) - la care are loc deformarea prin incovoiere sau rasucirea materialului prelucrat.
Procedee de ambutisare (ambutisarea fara subtierea materialului, ambutisare cu subtierea materialului) - prin care are loc deformarea complexa a materialului prelucrat pentru trecerea acestuia dintr-o forma plana in una cava, sau pentru continuarea deformarii unui semifabricat cav.
Procedee de fasonare (planare, reliefare, umflare, gatuire, rasfrangere, bordurare) - prin care se produce deformarea locala a materialului prelucrat, fara modificarea grosimii acestuia.
Procedee de presare volumica (presare in matrita, extrudare, calibrare, refulare) - prin care se realizeaza modificarea formei si a dimensiunilor materialului prelucrat (inclusiv a grosimii), prin redistribuirea acestuia partial, sau in intreg volumul sau.
Procedee de asamblare (faltuire, capsare) - sunt acelea la care prin taiere si deformarea materialului se realizeaza imbinarea a doua sau mai multe piese.

Pentru prelucrarea prin presare la rece se folosesc atat materiale metalice (feroase si neferoase) cat si nemetalice (hartie, carton presat, piele, pasla, cauciuc, mase plastice). Semifabricatele sunt, in general, produse laminate si trase sub forma de benzi, table, bare, profile si sarme.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro