Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Cele mai inovatoare sisteme si piese auto Mercedes

Mercedes-Benz este o divizie multinationala a companiei Daimler AG din Germania, iar marca este folosita pentru automobile de lux, autobuze, tiruri si camioane. Desi numele a fost folosit pentru prima data in 1926 sub denumirea de Daimler-Benz, el dateaza inca din 1886 atunci cand Karl Benz a construit Benz Patent Motorwagen, vazuta la nivel mondial ca fiind primul automobil creat din toate timpurile. Primele automobile Mercedes scoase la vanzare pe piata au aparut in 1901 si au fost livrate de catre Daimler Motoren Gesellschaft. 

Unirea companiilor ce apartin lui Karl Benz si Gottlieb Daimler a adus primele vehicule cu numele Mecedes-Benz, in 1926. Multe piese auto Mercedes si tehnologii folosite de cei de la Daimler AG au adus sisteme inovative de siguranta, folosite mai tarziu si de catre alte companii in productia autovehiculelor. In ziua de azi, Mercedes-Benz este una dintre cele mai populare marci de automobile si, dupa spusele multor specialisti, si cea mai veche. Cu toate acestea, compania Daimler AG include si alte branduri, precum Smart sau Maybach, automobile ce sunt create in serie. 

Caracteristicile principale ale automobilelor Mercedes Benz 

Datorita faptului ca multe piese auto Mercedes sunt considerate extrem de scumpe, automobilele Mercedes sunt rezervate doar persoanelor din paturile inalte ale societatii, din toate punctele de vedere. Insa dupa ce declara specialistii si oamenii din industria automobilelor, preturile alocate acestei marci de automobile sunt cat se poate de corecte in raport cu calitatea. Unul dintre cele mai moderne sisteme introduse de cei de la Mercedes se numeste sistemul de evitare a coliziunii, iar acesta arata promitator din toate punctele de vedere. 

Sistemul Distronic Plus include asistenta de franare si chiar franare autonoma, pentru a evita orice tip de coliziune. Tehnologiile sistemelor de coliziune devin din ce in ce mai populare in constructia automobilelor din Statele Unite, iar multe companii se lauda cu potentialele beneficii de siguranta. Cu toate acestea, beneficiile actuale implicate in reducerea accidentelor sunt inca sub semnul intrebarii. 

Care sunt principalele sistem de siguranta introduse pe piata de cei de la Mercedes? 

1. Distronic. Acesta este un sistem de adaptare a vitezei ce foloseste un radar pe baza de senzori montat in partea din fata a automobilului si care monitorizeaza traficul si mentine distanta adecvata in raport cu primul automobil din fata. Tinand cont de conditiile de trafic, sistemul foloseste aproape 20 la suta din forta de franare a autovehiculului pentru a mentine distanta setata de catre sofer. Sistemul ofera de asemenea si o functionalitate de avertizare a coliziunii. 

Aceasta functionalitate este valabila chiar si cand sistemul de adaptare a vitezei este oprit. Daca sistemul observa o posibila coliziune, avertizarea se produce atat auditiv cat si vizual. Odata ce soferul franeaza, sistemul de avertizare se opreste instantaneu. Piesele auto folosite in dezvoltarea acestui sistem sunt 100% piese auto Mercedes. 

2. Distronic Plus. Ca si predecesorul sau, acest sistem este bazat pe controlarea vitezei si avertizarea soferului in caz de coliziune. In comparatie insa cu sistemul Distronic simplu, Distronic Plus contine doua functionalitati separate: Pre-Safe Brake si Brake Assist Plus. 

Pre-safe Brake anunta soferul atunci cand franarea este necesara. Daca soferul nu reactioneaza la avertizarea audio, atunci sistemul poate activa franarea partiala ca o avertizare mai puternica. Daca soferul nu reactioneaza nici la a doua atentionare, sistemu activeaza franarea automata pentru a evita coliziunea. 

Brake Assist Plus ajuta soferul in tentativa lui de a evita o coliziune din spate. Daca soferul nu franeaza indeajuns de puternic, sistemul calculeaza presiunea de franare necesara. Aceste sistem este functional doar la viteze mari, iar el va ramane activ pana cand masina incepe sa incetineasca. Acest sistem poate fi oprit din panoul de control al operatiunilor amplasat pe bordul automobilului. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro