Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

A perfect touch

Anul trecut in decembrie, cu doua saptamani inainte de Craciun am hotarat sa-mi tin pormisiunea si sa-mi vizitez mama, in Viena, intr-un weekend prelungit si cu aceasta ocazie sa vizitez si targul de Craciun, despre care am auzit ca este o atractie turistica. Am hotarat sa fac calatoria cu trenul avand o slabiciune pentru trenuri inca din copilarie, desi in ultimii ani am facut-o tot mai rar, de data aceasta nu am ratat ocazia de a calatori cu trenul pana la Viena. Nu obisnuiesc sa dorm cand calatoresc asa ca am renuntat la biletul pentru cuseta si am luat unul standard pentru clasa 2, aveam un rucsac mic cu strictul necesar si geanta cu laptopul. Pana in Budapesta, am calatorit aproape singur, in vagon, s-au mai perindat 2-3 calatori care au coborat intre timp, desi nu imi displacea situatia. 

In Budapesta am avut parte de o surpriza neasteptata, a urcat in acelasi vagon o domnisoara inalta, genul de femeie ce o vezi intre modelele de la Victoria Secret’s. Trecand pe langa mine, am simtit un usor parfum care mi-a captat toate simturile si mi-a atras atentia asupra femeii, soarta a facut ca s-a asezat vis-a-vis diametral opus, cu fata spre mine. Imi imaginam daca as fi fost un cautator de modele pentru o agentie internationala ce simplu ar fi fost totul sa o abordez nonsalant sa-i las o carte de vizita si sa schimbam cateva vorbe, eventual sa-i fac o invitatie la un casting, dar asa cu activitate in domeniul pieselor auto m-am rezumat sa o urmaresc din priviri, pentru un timp. 

Domnisoara calatorea doar cu o geanta de femeie, destul de voluminoasa, niciodata n-am inteles de ce o femeie trebuie sa care dupa ea in geanta o gramada de chestii care nu tin de strictul necesar, insa cred ca este o abilitate pe care o dezvolta femeile in timpul adolescentei si le tine toata viata. Dupa cateva minute am sesizat ca da semne de plictiseala privind peisajul si a cotrobait putin in geanta scotand o trusa de machiaj si a inceput sa-si faca mici retusuri la machiaj. Priveam peisajul si cu coada ochiului eram atent la tipa, eram sigur ca a observat ca o urmaream, dupa ce a pus si luciu de buze s-a mai privit odata in oglinda, multumita de rezultat mi-a zambit cu subinteles si a continuat sa priveasca peisajul. In mintea mea faceam planuri si asteptam un moment oportun sa intru in vorba cu ea, nu a trecut mult timp si parca ghicindu-mi gandurile mi-a sustinut privirea si am sesizat un usor zambet de superioaritate cum i se schiteaza pe fata. Simteam provocarea cum pluteste in aer, s-a intors spre geanta si a scos din geanta un laptop, am zis gata ne duelam in laptopuri sau cel putin o sa gasesc un motiv acum sa sparg gheata. 

Am sesizat de indata forma subtire a laptopului, mi se parea un design cunoscut, parca se asemana cu Asus Zenbook, aceeasi forma avea si laptopul domnisoarei, dar parca totusi era alt model. Eram de-a dreptul intrigat nu puteam sa-l identific, am renuntat total la competitie si mi-am lasat laptopul in geanta unde era si pana atunci, simteam ca am pierdut din start razboiul. L-a pus pe genunchi si l-a deschis, intr-adevar era Asus, dar totusi ce model, deja ma intriga de-a dreptul nu-mi mai puteam lua ochii de la laptopul ei, eram captivat de design, de forma eleganta metalica asemanatoare cu linia stilistica intalnita la Asus Zenbook. 

Eram atent la tipa, a pornit laptopul si dupa cateva secunde am vazut ca a inceput cu mana dreapta sa stearga ecranul, am zis in gandul meu poate era murdar si cum cadea lumina pe ecran o fi deranjat-o pe blonda. Nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut ca a inceput si cu stanga sa stearga ecranul in partea stanga, totusi ce ma intriga era faptul ca stergea de zor de vreo 2-3 minute. Un zambet mi-a incoltit in coltul gurii, cand mi-am adus aminte ca am in geanta laptopului o bucata de piele de caprioara cu care imi sterg ecranul si eram gata sa ma ridic sa-i ofer pielea de caprioara ca sa o ajut, ca se chinuia saraca deja de cateva minute, aceasta fiind si o modalitate prin care sa intru in vorba cu ea. Totusi inainte sa fac vreun gest in acest sens tipa mi-a aruncat o privire ingamfata si si-a continuat netulburata activitatea. Nu mai intelegeam nimic, eram blocat, nu pricepeam ce face acolo, de cand a pornit laptopul nu am vazut sa se atinga deloc de touch pad, nu am vazut sa fi scos cumva un mouse, nici macar mouse wireless n-am vazut. Continuam sa-i urmaresc miscarile cu care se juca pe ecranul laptopului, nu-mi puteam ascunde uimirea, cred ca aveam o fata "a la Louis du Funes"...


Eram intrigat de-a dreptul, nu puteam intelege ce tot face la ecran, fara sa se atinga macar de touch pad si ea ... sunt sigur ca mi-a observat mirarea pentru ca zambea si se simtea extraordinar de bine, pe seama mea si a surprizei mele. Nu mai puteam de curiozitate, trebuia sa aflu ghidusia neaparat, nu mai aveam astampar, ma inundau sentimente, trairi si emotii ce nu imi dadeau pace si parca ma impingeau de la spate sa actionez, sa fac ceva sa-mi satisfac curiozitatea nemarginita. Timpul trecea si trenul inghitea kilometru dupa kilometru, nu mai aveam ochi decat pentru laptopul acela si urmaream cu uimire toate gesturile si miscarile tipei care nu se mai oprea, se ocupa doar de ecranul laptopului, uneori parca il mangaia, alteori parca il stergea rapid, alteori doar il atingea usor, dar una peste alta tipa era foarte incantata cu ceea ce facea si vedeam asta, ceea ce marea si mai mult nervozitatea si curiozitatea mea. 

In final n-am mai rezistat, m-am ridicat, am luat un aer nonsalant si am pornit spre capatul vagonului ca apoi la intoarcere sa vad ce face tipa pe laptop. Am revenit agale si m-am oprit cand aveam in vizor ecranul laptopului integral, am ramas perplex nu-mi venea sa cred, laptopul era cu touch screen si functiona incredibil de bine in Windows 8, iar raspunsul la atingere era incredibil de rapid. Elucidand misterul am revenit la locul meu, de emotie si captivat de noutatea modului de operare a laptopului, am omis sa ma uit ce model este. Ca o ultima curiozitate, asteptam sa vad cat ii tine bateria si cat rezista la caldura degajata de laptop, ca si Stan Patitul, am patit-o si eu ... intr-o zi m-am asezat confortabil in pat si am pus laptopul pe piept sa vizionez un film, in timpul filmului am adormit si m-am trezit de la caldura degajata de laptop, experienta care mi-a lasat o pata rosie mare pe piele. Nu ma asteptam dar bateria a rezistat pana la destinatie si nu am sesizat reactii la caldura degajata...laptopul manifestandu-se excelent. 

Pana la destinatie m-am resemnat si din orgoliu nu am mai facut nici o incursiune ca sa aflu si modelul laptopului, asteptand cu nerabdare sa ajung cat mai repede si sa-l caut pe internet, totusi nu-mi puteam dezlipi ochii de la laptop si gandurile se succedau si ma macinau amarnic... trebuia cat mai repede sa am in mana un laptop la fel, sa-l ating, sa-l testez, sa-l simt, altceva nu ma mai interesa. 

Ajuns la Viena, mama ma astepta la gara, dupa ritualul de revedere i-am zis ca trebuie sa ajungem rapid acasa. Nu mai simteam nici oboseala, nici foamea, doream sa aflu urgent detaliile despre acel laptop. Cum am intrat in locuinta, nici nu m-am dezbracat, am mers direct la laptopul ei si am intrat pe internet sa-l gasesc, era noul model Asus VivoBook S400, recent aparut pe piata. Am citit detaliile tehnice si mai rau am facut,  simteam o nevoie si mai mare sa-l testez, sa ma conving ca este exacta descrierea tehnica. I-am explicat mamei ca inainte de a face orice altceva trebuie sa mergem la un magazin de calculatoare pentru a vedea un laptop neaparat. Zis si facut, in 15 minute eram intr-un centru comercial de electronice, am mers in zona laptopurilor unde l-am gasit expus, am cerut voie la unul dintre vanzatori sa mi-l arate putin. Abia imi puteam stapani emotia si nerabdarea de a-l atinge. 


Specificatiile tehnice pentru Asus VivoBook S400 sunt de-a dreptul impresionante, cu un procesor Intel Core i5-3317U Ivy Bridge Dual Core, frecventa de 1700 Mhz si cache L3 3072 Kb, este mai mult decat necesar pentru a rula orice aplicatie. In ceea ce priveste memoria sta la fel de bine, cu o memorie RAM de 4096 Mb, DDR3 1600 Mhz si o capacitate HDD SATA de 500 GB si 5400 rpm. Pentru video si multimedia, cei de la Asus au optat pentru o placa video Chipset Intel HD 4000 incorporata, difuzoare si microfon incorporate, cititor de carduri SD si camera web cu rezolutie HD, tot incorporate. In ceea ce priveste comunicatiile producatorul Asus ofera pentru retea Lan 10/100/1000 Mbs, wireless IEEE 802.11 b/g/n si bluetooth v4.0, iar porturi sunt arhisuficiente VGA - 1, HDMI - 1, USB 2.0 - 2, USB 3.0 - 1, Retea - 1, Combo audio - 1 si constat ca nu sunt ingramadite ca la alte laptopuri unde poti doar pe rand sa le folosesti. 

Designul luxos si elegant te atrage ca un magnet, cu dimensiunile sale de 339 x 239 x 21 mm si greutatea de 1.8 kg il face deosebit de confortabil si usor de transportat, mai ales ca are toate marginile rotunjite si netede. Cireasa de pe tort este display-ul WXGA HD, pe baza tehnologiei Led Backlight, o rezolutie de 1366 x 768 pixeli si diagonala de 14”, ruland un sistem de operare Windows 8, pe 64 de biti, fac ca totul sa fie posibil si cei de la Asus s-au intrecut pe sine prin implementarea in ecran a tehnologiei Touch Screen. 

Cu toate ca tehnologia touch folosind ecrane tactile este cunoscuta de mai bine de 50 ani, din cauza costurilor excesiv de mari nu a putut fi accesibila unei mase mari de consumatori. Totusi ieftinirea tehnologiei in ultimii ani a facut sa apara pentru prima data pe piata ,in telefonia mobila ecranele, tactile incepand cu 2007, la smartphone si din 2010 la tablete. Cei de la Asus au sesizat inclinatia consumatorilor spre gadget-urile cu ecrane tactile, datorita utilizarii extrem de simple a aplicatiilor si folosind un sistem de operare Windows 8 care suporta tehnologia touch au reusit sa implementeze si la laptopuri tehnologia touch screen, incepand cu sfarsitul anului 2012, in seria Asus VivoBook, din care face parte Asus VivoBook S400 de 14" si fratele sau mai micut, dar la fel de performant, Asus VivoBook S200 de 11.6".


Prima data cand am atins un ecran VivoBook a fost electrizant, nu exista cuvinte prin care sa exprim trairile si bucuria avuta, am fost adeptul mouse-ului pana la experienta cu VivoBook si sunt dreptaci 100%, cred ca au fost ani buni in care foloseam doar mana dreapta si la scris cat si la utilizarea mouse-ului. Imi aduc aminte destul de clar ca in urma cu 10 ani am avut un accident la mana dreapta si mi-am fracturat un os din palma, trebuind sa tin un gips 4 saptamani, timp in care nu am putut folosi calculatorul fiind mai anevoios sa utilizez tastatura sau mouse-ul cu stanga doar cu greu reauseam sa lansez o aplicatie sau sa scriu un text. Dar acum aflandu-ma in fata unui ecran tactil cu emotie am incercat sa folosesc mana stanga si am ramas placut surprins, sa constat ca puteam face acelasi lucru prin atingere si cu stanga si cu dreapta la fel de usor, o experienta pe care n-am mai trait-o de cand sunt utilizator de computer. Ecranul tactil multi-punct raspundea extrem de rapid la orice atingere iar aplicatiile se deschideau si se inchideau la milisecunda, in timp real oferindu-mi o experienta tactila deosebita. 

Folosesc laptopuri de cativa ani buni dar niciodata nu am fost adeptul touch padului, neavand o coordonare prea buna la atingeri imi era dificil sa focusez cursorul doar din touch pad si chiar de multe ori am fost pus in situatii jenante in fata amicilor sau clientilor cand din diverse motive nu puteam utiliza un mouse, cu miscari stangace nefiind expert in touch, ma lua cu calduri si nervii imi deveneau intinsi la maxim in efortul de a duce cursorul spre o tinta pe laptop. Am ezitat la inceput, dar am zis sa incerc si touch padul de la VivoBook, nu-mi venea sa cred, asa ceva nu era posibil, pe langa faptul ca touch padul era cel mai mare ca dimensiune vazut la laptopuri, era aproape cu jumatate mai mare decat cel de la laptopul ce-l utilizam eu, raspundea la comenzi extrem de usor si reuseam neasteptat de bine sa-l utilizez si cu stanga si cu dreapta la fel de simplu si usor, iar cursorul se ducea exact unde doream, nu deraia de la tinta. Tehnologia ASUS Smart Gesture integrata in touch paduri incurajeaza intr-adevar comenzile tactile si pentru prima data mi-a incoltit in minte gandul ca as putea renunta la mouse si la spatiul necesar pentru utilizarea lui. Ca sa fiu obicetiv, nu am incercat sa scriu un fisier text, in acel moment sa verific daca ating din greseala touch padul imi sare cursorul din rand, cum adesea patesc pe laptopul meu. 

M-am desprins cu greu de VivoBook, tot restul zilei ramanand focusat si cu gandul la experienta avuta. Utilizez zilnic programe specializate de identificare piese auto si de multe ori trebuie sa utilizez scroll-ul sau sa maresc ori sa micsorez o imagine din program pentru detalii sau o viziune de ansamblu, actiuni care cu un VivoBook poti sa le faci extrem de simplu la fractiuni de secunda printr-o simpla atingere a ecranului. Cu siguranta designerii sau alti consumatori care utilizeaza un laptop pentru programe tehnice sau grafice ori doar pentru divertisment sau jocuri, vor gasi o modalitate deosebita si placuta in utilizarea ecranelor tactile combinate cu touch padurile Smart Gesture, traind o experienta de lucru deplina bazata pe atingeri. 

Toate modelele VivoBook sunt construite pentru lucrul in Cloud si functia instant-on ce permite reluarea lucrului in 2 secunde din modul de asteptare ofera utilizatorilor accesul instant la Windows 8, inalturand timpul de asteptare pentru initializarea sistemului, datorita unor baterii puternice din polimer care suporta un timp de asteptare de 15 zile si dau o autonomie de 5 ore la functionarea laptopului. In plus modelele VivoBook includ 32Gb spatiu de stocare in ASUS WebStorage, gratuit timp de trei ani. 

Gama Asus VivoBook imbunatateste calitatea materialelor digitale multimedia, avand optimizare hardware si software din partea Asus cu suportul instrumentelor de procesare a sunetului MaxxAudio si tehnologia SonicMaster care reda un sunet puternic pe o plaja mai larga, bass mai profund si o voce mai clara. 

O utilitate practica a ecranului cu tehnologie touch screen o vad in ajutorarea persoanelor care sufera de autism prin interactiunea tactila in timp real si experienta oferita de un laptop VivoBook, poate stimula abilitatile mentale, emotionale si comunicationale, posibil chiar o ameliorare a acestei boli. Cu siguranta tehnologia touch screen si touch pad Smart Gesture, are un efect benefic in ortopedie mai ales in recuperarea persoanelor care au suferit accidente de coloana sau fracturi ale membrelor superioare, bine cunoscut fiind cazul lui Mihai Nesu care a facut progrese remarcabile in urma unui accident de coloana, prin folosirea in comunicare a unor gadget-uri cu touch screen. 

Gama Asus VivoBook cu tehnologia Touch Screen multi-punct si Smart Gesture incurajeaza comenzile tactile aducand o experienta noua si placuta in utilizarea unui laptop. Judecand dupa experienta avuta, as fi fericit sa fiu in posesia unui Asus VivoBook S400, dar din motive strict financiare, sunt nevoit sa aman, sper, doar pana luna viitoare, cand imi voi sarbatori aniversarea, pana atunci, o imagine face mai mult decat 1000 de cuvinte... 


Sunt convins daca Windows 8 a fost creat special pentru gadget-urile care folosesc tehnologia touch screen, viitorul laptopurilor cu ecran tactil abia a inceput, in putin timp utilizarea unui astfel de laptop o sa fie ceva normal pentru fiecare consumator. 


4 comentarii:

  1. Foarte bun articolul, ma mir ca nu ai trecut mai departe si te-au pus jurat pe Blogwars... meritai sa treci...
    Sper sa ma votezi si pe mine la TEma 2 de pe Blogwars,sa nu ies inca din lupta blogurilor :)
    te pup si multumesc :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci de apreciere ... nu-i nimic data viitoare poate o sa fie mai bun articolul :)
    Noi sa fim sanatosi ...:)
    Ai suportul meu

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut, mersi ptr. vot. Ce nu ti-a placut la articol ... sau, sugestii de imbunatatire ? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut
    Ideile mi-au placut insa sincer aranjarea in text nu m-a atras oarecum...

    RăspundețiȘtergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro