Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Parametri constructivi ai autovehiculului

Aprecierea obiectiva a calitatilor diferitelor tractoare si automobile se poate face cu ajutorul unor parametri. Acestia servesc si pentru a scoate in evidenta daca autovehiculele corespund conditiilor de lucru impuse de exploatare. Se intalnesc parametri constructivi, dinamici si economici.

Parametri constructivi ai autovehiculului sunt: dimensiunile principale, greutatea, capacitatea de trecere peste obstacole.

Dimensiunile principale sunt: dimensiuni de gabarit precum lungimea, latimea si inaltimea, tinand seama de cabina si caroserie.

Apatamentul reprezinta distanta intre axele geometrice ale puntilor autovehiculului. La automobilele cu trei punti apatementul se considera distanta dintre axa puntii din fata si jumatatea distantei dintre cele doua punti din spate. In acest caz se indica suplimentar si distanta dintre cele doua punti din spate. La tractoarele pe senile apatamentul reprezinta distanta dintre axa roti de intindere si axa rotilor motoare. Se indica si lungimea de sprijin a senilei.

Ecartamentul reprezinta distanta dintre planele mediane ale rotilor aceleiasi punti. Pentru autovehicule prevazute cu roti duble la una din punti, ecartamentul se da ca distanta dintre planele longitudinale care trec prin jumatatea distantei dintre cele doua roti. La tractoarele pe senile ecartamentul reprezinta distanta dintre planele longitudinale de simetrie ale celor doua senile.

Lumina sau garda la sol este distanta dintre teren si punctul cel mai jos al autovehiculului. Consolele din fata si cele din spate sunt distantele masurate pe orizontala dintre axa de simetrie a puntii din fata, respectiv a puntii din spate, pana la extremitatea din fata, respectiv din spate.

Raza longitudinala de trecere este raza unui cilindru virtual tangent la rotile din fata, din spate si punctul cel mai de jos al autovehiculului situat intre acestea.

Raza transversala de trecere este raza uni cilindru virtual tangent la rotile aceleiasi punti si la punctul cel mai de jos situat intre acestea.

Unghiurile de trecere din fata si spate sunt unghiurile determinate de sol si tangentele duse la roti prin punctele extreme inferioare din fata si din spate.

Inaltimea platformei este distanta de la sol la podeaua platformei autovehiculului. Dimensiunile platformei sau lazii autovehiculului sunt lungimea, latimea si inaltimea lazii masurate in interiorul acesteia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro