Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Specificatii API (American Petroleum Institute) - categoria (CA-CJ-4) pentru motoare Diesel

CA - CC - pentru motoare diesel pana in 1965.

CD - valabil din 1965, lubrifiant pentru motoare diesel de sarcina mare, supraalimentate, contine aditivi DD mai eficienti.

CE - lubrifiant pentru motoare diesel de mica si mare viteza, cu sarcina ridicata, supraalimentate, aditivat moderat, asigura consum redus de ulei.

CF - a fost introdus in 1994, pentru motoare diesel cu sau fara injectie indirecta, incluzand si pe cele care folosesc combustibil cu sulf peste 0,5% inlocuieste specificatia API CD.

CF-2 - introdusa in 1994, pentru motoare cu sarcina mare, in doi timpi.

CF-4 - introdusa in 1990, pentru motoare diesel in patru timpi, de mare viteza, aspirate natural sau supraalimentate, poate fi folosita in loc de API CD sau CE.

CG-4 - introdusa in 1995, pentru motoare diesel in patru timpi, cu sarcina mare, care folosesc combustibil sub 0,5% sulf. Uleiurile CG-4 sunt recomandate la motoarele care indeplinesc standardele de emisii din 1994. Poate fi folosit in loc de API CD, CE si CF-4.

CH-4 - introdusa la 1 decembrie 1998, pentru motoare diesel in patru timpi, de mare viteza, care indeplinesc standardele de emisii din 1998. Uleiurile CH-4 sunt special aditivate sa fie folosite cu combustibili sub 0,5% sulf. Asigura o uzura mai redusa la ghidajele de supape, tratare mai eficienta a funinginii si performante mai ridicate. Poate fi folosita in loc de API CD, CE, CF-4 si CG-4.

CI-4 - introdusa in 2002, pentru motoare diesel in patru timpi, de mare viteza, care vor indeplini in 2004 standardele de emisie implementate in 2002. Standardul CI-4 este destinat motoarelor prevazute cu sistem de recirculare a gazelor arse si destinate motoarelor Diesel ce folosesc o motorina cu o concentratie de pana la 0.5% sulf. Pot fi folosite in locul uleiurilor care indeplinesc standardele CD, CE, CF-4, CG-4, CH-4. Unele uleiuri pot primi specificatia CI-4 Plus.

CJ-4 - in Septembrie 2006, API a inceput certificarea uleiurilor si pentru standardul CJ-4. Acesta se adreseaza motoarelor in 4 timpi Diesel, echipate cu sisteme de control al emisiei, cu filtre de particule si alte sisteme moderne.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro