Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Specificatii API (American Petroleum Institute) - categoria (SA - SM) pentru motoare benzina

SA - pentru motoare foarte vechi, fara cerinte de performanta, se foloseste numai atunci cand este ceruta in mod special de fabricant.

SB - pentru motoare foarte vechi, se foloseste numai atunci cand este ceruta in mod special de fabricant.

SC - pentru motoare fabricate pana in anul 1967.

SD - pentru motoare fabricate pana in anul 1971.

SE - pentru motoare fabricate pana in anul 1979.

SF - pentru motoare pe benzina fabricate dupa 1980, pana in anul 1989, in comparatie cu SE asigura o curatire mai buna a partilor active ale motorului si reducerea depunerilor, rezistenta la oxidare si protectie la uzura mai ridicate.

SG - pentru motoare fabricate dupa 1980, pana in anul 1993 inclusiv, este recomandat la autoturismele si autoutilitarele pe benzina, prezinta o aditivare mai ridicata in comparatie cu SF.

SH - pentru motoare fabricate pana in anul 1996 inclusiv, este valabil incepand cu 1993, contine un sistem de asigurare a calitatii care in comparatie cu SG asigura in mod mai sever proprietatile uleiului.

SJ - pentru toate motoarele folosite in prezent, a fost introdusa in clasificarile API dupa 1996, si este mai eficienta decat SH in ceea ce priveste stabilitatea la oxidare la temperaturi inalte, compatibilitatea cu catalizatorul, spumare redusa.

SL - cea mai inalta clasa de performanta pentru motoarele pe benzina dupa clasificarea API, a fost introdusa incepand cu iulie 2001, cu standard inca in vigoare.

SM - cea mai inalta clasa de performanta pentru motoarele pe benzina dupa clasificarea API, a fost introdusa incepand cu noiembrie 2004, pentru toate motoarele performante produse in prezent, avand o protectie imbunatatita impotriva depozitelor si lucrului la temperaturi scazute, insa unele uleiuri pot primi si specificatia "Energy Saving".



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro