Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Bijuteriile fermecate de la OnlineBijoux

Oare cati isi mai aduc aminte filmul serial “Inelul lui Arabela”, realizat de Televiziunea Cehoslovaca la inceputul anilor ’80, de vrajitorul Rumburak si printesa Arabela care avea un inel fermecat, cu care putea sa indeplineasca aproape orice dorinta. Oare cati dintre noi nu au tanjit dupa acel inel care facea minuni si ce vise si cate dorinte ar fi indeplinit acel inel pentru fiecare. Multumita internetului putem sa ne reamintim macar genericul de inceput al acestora, sau putem revedea acele seriale care ne-au incantat copilaria. 


Printre jucariile fabricate de copii in fata blocului se gasea si inelul Arabelei, care se construia relativ usor, se lua semnul de carte de la o coperta de cauciuc si se mesterea putin la el pana cand era gata de tinut pe deget, nimic nu era nereciclat, cu coperta ramasa faceam un fel de portofel. Majoritatea fetelor jucau rolul Arabelei iar baietii majoritatea erau Rumburak sau Rumburaci, nu de putine ori apareau fete care imprumutau “inele argint” dintre accesoriile mamelor si erau mult mai veridice si aveau o influenta mai mare asupra magiei. Baietii nu se lasau nici ei mai prejos si apareau mascati cu pelerine mesterite din cearsafurile imprumutate si acelea, doar putin, dintre lenjeriile de pat ale mamelor.

Cel mai dificil era sa fi Rumburak, pentru ca toti urau acest personaj, inclusiv cel ce era ales prin tragere la sorti sa interpreteze maleficul Rumburak. Vai si ce greu era sa te transformi si sa dispari sau cine stie ce trebuia sa faci ca si efect al unui inel purtat de o fetita sau un alt baietel si cat trebuia sa alergam sa capturam inelul fermecat. Nici nu vreau sa ma gandesc cate “bijuterii argint” s-au pierdut la groapa de nisip sau prin jurul blocului. Constatam cate o pierdere cand nu mai aparea vinovatul la joaca cateva zile fiind pedepsit pentru nazdravanie. Cu certitudine orice arheolog ar fi fost invidios cand ar fi vazut cate-o hoarda de copii care cerneau si sapau groapa de nisip cautand bijuterii de argint pierdute din neatentie sau politistii criminalisti ar fi fost surprinsi sa vada copii, cu mic, cu mare, cum cercetau imprejurimile blocurilor si a locurilor de joaca in cautarea bijuteriilor pierdute. Uneori eforturile erau rasplatite cu gasirea acelor inele de argint, iar copilul care a pierdut bijuteria, era salvat si recuperat din exercitarea pedepsei inapoi la joaca. Cata fericire si bucruie, cate chiote si sarituri faceam cand descopeream cate un inel pierdut sau o alta bijuterie.

Asteptam cu nerabdare fiecare episod si dupa ce-l vedeam ieseam cu subiectul cald si-l puneam in scena sau pur si simplu dezbateam un fel de proces al episodului, nu de putine ori depaseam bariera basmului si asemeni subiectului serialului care se invartea in jurul unei familii cehe obisnuite care descopera lumea de basm din “Regatul fermecat al povestilor”, si noi faceam cunostinta si ne imaginam lumea povestilor cat mai placuta si frumoasa. Cate idile de iubire nu s-au petrecut intr-o scara de bloc sau in locul de joaca, cate Arabele si Petr s-au indragostit si au jucat scena pana cand un parinte grijuliu tragea cortina pana a doua zi. Toti copiii si-ar fi dorit sa detina un inel fermecat, un clopotel, o pelerina fermecata care te face invizibil sau globul de cristal.

Reamintirea clipelor placute si a serialelor copilariei este nostalgica si te rascoleste, iar magia, basmul si realitatea se intrepatrund intr-un joc efemer. Realitatea te face sa cobori cu picioarele pe pamant si iti aduce un mic regret in suflet, pentru ca in acele vremuri nu aveai posibilitatea din cauza sistemului la o diversitate cum exista azi. Amintirile copilariei mi-au fost readuse in memorie de OnlineBijoux, care este un magazin online de bijuterii cu produse la indemana oricui si de o diversitate foarte mare. Cate bijuterii de argint si inele de argint diverse care se puteau utiliza in jocurile copilariei, exista in acest magazin, e incredibil cum se schimba lumea si evoluam.


Chiar daca inelele din argint nu sunt inzestrate cu puteri supranaturale si nu sunt fermecate, ele aduc bucurie in randul celor care le poarta si pot fi asortate cu diferite tinute. Va provoc sa intrati in lumea bijuteriilor stralucitoare, expresive, discrete sau elegante care iti pot face ziua mai buna si, de ce nu, viata mai frumoasa, intrati cu incredere pe OnlineBijoux si bucurati-va de placerea de a cumpara bijuterii accesibile si cadouri elegante pentru cei dragi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro