Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Diagnosticarea pe baza consumului de combustibil

Consumul de combustibil este un parametru de apreciere globala a starii tehnice a motoarelor in decursul procesului de exploatare sau dupa efectuarea reparatiilor la mecanismul motor si instalatia de alimentare.

Uzura normala a mecanismului motor, dereglarile care se produc la instalatia de alimentare cu combustibil si echipamentul electric de aprindere provoaca cresterea consumului de combustibil raportat la unitatea de parcurs. Indiferent de tipul aparatului de masurare a consumului de combustibil unitatile folosite sunt kg/h(ora) sau litri/100km.

Exista in prezent o larga varietate de tipuri constructive de astfel de aparate de masurare a debitului de combustibil: rotametre, debitmetre cu membrane, cu piston sau volumice.

Inainte de inceperea masuratorilor propriu-zise supapa electromagnetica este inchisa iar supapa redeschisa ceea ce permite pompei sa alimenteze motorul cu aprindere prin scanteie din rezervorul de combustibil. La inceperea masuratorii se inchide supapa si se redeschide supapa ceea ce faciliteaza alimentarea motorului din vasul care este gradat in cm cubi. In momentul in care plutitorul ajunge in dreptul reperului 0 primul de sus pe scala de masura contactele cupleaza dispozitivul de inregistrare a distantei parcurse cu care este echipat standul.

Dupa 100km de rulare pe stand acelasi dispozitiv repune supapele in pozitia initiala. Pe scala recipientului se citeste nivelul la care a ajuns combustibilul si deoarece scala este gradata in cm cubi iar distanta parcursa a fost 100 km, indicatia aparatului este de fapt consumul in litri/100km.

Pentru repunerea aparatului in situatia de masurare se cupleaza pompa electrica a aparatului care reumple recipientul. Pompa este scoasa automat din functie in momentul in care plutitorul ajungand in pozitia superioara actioneaza un comutator de oprire a pompei.

Pentru masuratori ale consumului de combustibil corelat cu sarcina de transport se utilizeaza aparate de consum care se monteaza pe automobile pentru probe de drum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro