Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Defiletarea partiala a suruburilor de fixare a capacului de biela - Ruperea boltului

Ruperea boltului defectiune mai rara, are drept cauze: uzura mare (joc ce depaseste 0,05 mm intre bolt si umerii pistonului sau bucsa de biela), material sau tratament necorespunzator, griparea pistonului.

Depistarea se face datorita zgomotului metalic ascutit uniform, la accelerarea brusca a motorului. Deoarece ruperea boltului poate produce avarii grave (spargerea pistonului, cilindrului, incovoierea sau chiar ruperea bielei, incovoierea sau chiar ruperea arborelui cotit), motorul este oprit imediat.

Remedierea consta in demontarea grupului piston-biela respectiv, depresarea si presarea unui alt bolt corespunzator, inclusiv bucsa bielei, dupa care se face montarea ambielajului si motorului.



Defiletarea partiala a suruburilor de fixare a capacului de biela se manifesta prin batai in partea inferioara a blocului motor, la accelerari-decelerari repetate.

Se remediaza prin demontarea baii de ulei, restrangerea suruburilor de la bielele ce au astfel de anomalii cu cheia dinamometrica la momentul prescris. Totodata se verifica fixarea la celelalte suruburi ale bielelor pentru a preintampina astfel de defectiuni, daca nu se inlatura la timp aceasta, exista pericolul ruperii suruburilor si respectiv avarii la biele, cilindri, pistoane, bloc motor, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro