Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Tehnologii moderne de reparare a autovehiculelor

Criza de energie si materii prime traditionale a determinat intensificarea cercetarilor in directia conceperii unor tehnologii eficiente care sa sporeasca durata de exploatare a diverselor organe de masini.
Prin aplicarea metodelor moderne de reconditionare, cum sunt cele ale treptelor de reparatie, compensatorilor, inlocuirii unei parti din piesa sau reducerii la dimensiunile initiale, se pot introduce in exploatare peste 70% din piesele uzate.
In aceste conditii, investitiile in intreprinderile de reparatii auto sunt de 5-10 ori mai mici decat in cele constructoare, costul unei reparatii ajunge la 50-60% din valoarea autovehiculului nou, iar consumurile de metal sunt de 10-15 ori mai mici.
Procedeele noi de reconditionare, ca metalizarea si sudarea cu jet de plasma, refularea electromecanica, sudarea cu fascicul de electroni si prin frecare, acoperirile galvanice si cu materiale termoplastice de mare rezistenta, permit majorarea duratei de folosire a pinioanelor si arborilor din cutiile de viteze, arborilor cotiti, arborilor cu came, culbutorilor, supapelor, elementelor sistemelor hidraulice, de alimentare, racire si ungere ş.a.
Studierea posibilitatilor de aplicare a celor mai eficiente solutii de reconditionare a pieselor uzate, proiectarea proceselor tehnologice de reconditionare specifice reperelor caracteristice, precum si analiza diverselor scheme organizatorice care permit efectuarea unei reparatii de calitate intr-un interval minim de timp constituie obiectul de studiu al unei noi stiinte de granita - terotehnologia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro