Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Tipuri de poluare

Termenul de poluare are in general sensul de impurificare sau viciere, iar din punct de vedere stiintific desemneaza atribuirea caracterului de nocivitate unui mediu natural din cauza unor substante periculoase. In majoritatea lucrarilor din domeniu poluarea are sensul de poluare chimica, in timp semnificatia sa s-a largit capatand si alte valente: poluare radioactiva, poluare acustica, poluare termica, poluare electromagnetica.
Termenul de emisii poate defini o gama larga de agenti, de la substante chimice, la zgomot si radiatii, in cele ce urmeaza prin emisii se vor intelege acele substante care nu mai sunt folositoare in scopul productiei, transformarii sau consumului si care sunt eliminate in mediu (nereciclate si nerefolosite).
Emisiile pot fi clasificate in emisii primare care sunt produse direct de surse identificate sau identificabile si emisii secundare care sunt produse in aer de interactiunea dintre emisiile primare sau prin reactie cu constituentii naturali ai aerului, cu sau fara activare fotochimica. Din prima categorie fac parte CO, HC, SO2 , CO2, NOx , iar din cea de-a doua smogul fotochimic a carui mecanism probabil de formare a fost descris in detaliu de 13 reactii chimice care cuprind peste 200 de compusi, propuse de dr. Caplan si care au fost acceptate si reproduse in multe lucrari de specialitate. Smogul fotochimic apare in zone puternic poluate, cu circulatie redusa a aerului pe verticala, reduce vizibilitatea atmosferica si este daunator mai ales pentru persoanele cu suferinte cardio-respiratorii. Termenul de smog provine din combinatia cuvintelor englezesti smoke s fum şi fog - ceata.
Din punct de vedere al mediilor naturale afectate de fenomenul poluarii, se disting poluarea atmosferei, poluarea apei, poluarea solului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro