Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Tipuri de autobus

Autobuzul este un automobil prevazut cu mai mult de noua locuri pe scaune si care prin constructie si amenajarea sa este destinat transportului de persoane si bagajului acestora, putand avea unul sau mai multe nivele si putand tracta o remorca.

Microbusul sau minibusul care este un autobuz cu un nivel, avand cel mult 17 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului si care poate transporta cel mult 22 de persoane sau asezate pe scaune.

Autobuzul urban este un autobuz conceput si echipat astfel incat sa poata asigura transportul de persoane in localitati si in imediata apropiere a acestora, in transportul urban si cel suburban. Acest autobuz are prevazute scaune si locuri destinate transportului in picioare, fiind organizat pentru deplasarea in interior a pasagerilor corespunzator unor opriri frecvente in statii (caracteristica principala a acestuia este traficul sau circulatia in interior a persoanelor).

Autobuzul interurban este un autobuz conceput si echipat pentru transportul intre localitati ne mai avand prevazut un spatiu special pentru calatorii in picioare, dar care poate transporta pe distante scurte un anumit numar de calatori in picioare pe intervalul dintre scaune.

Autobuzul de cursa lunga (sau autocarul) este un autobuz conceput si echipat pentru transportul de persoane, asezate pe scaune la distante mari in scopuri turistice in conditii de confort, prevazut din constructie cu spatii special amenajate in afara salonului pentru depozitarea bagajelor.

Autobuzul articulat este un autobuz conceput din doua sau mai multe tronsoane de caroserie rigide care se articuleaza intre ele astfel incat compartimentele de pasageri sunt legate intre ele in mod permanent si nu pot fi detasate decat prin operatii speciale ce includ mijloace tehnice care nu se gasesc in mod normal decat in ateliere specializate.

Troleibuzul este un autobuz articulat sau nearticulat cu propulsie electrica alimentat prin captator de la o retea aeriana pe curent, fiind destinat pentru transportul de persoane sau pentru servicii speciale.

Autobuzul special este un autobuz articulat care nu se incadreaza in nici una din categoriile de mai sus fiind destinat prin constructie diferitelor utilizari speciale: transport copii, transportul persoanelor handicapate, transportul detinutilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro