Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Dioxidul de carbon

Dioxidul de carbon (CO2) nu joaca un rol semnificativ in producerea ozonului si nu este toxic, el contribuie la producerea efectului de sera, in proportie de 50%, caci absoarbe energia radiata de suprafata terestra.
Cu toate ca nu este o noxa, dioxidul de carbon, CO2 este considerat, de curand, ca poluantul cel mai periculos al planetei noastre, perturband clima, topind gheturile eterne si icebergurile, prin efectul de sera pe care il produce.
S-a calculat ca automobilele introduc in atmosfera circa 4 tone CO2/kilometru patrat pe an. Fara a se tine seama de rolul dioxidului de carbon in procesul de fotosinteza si de actiunea clorofilei plantelor, se poate arata ca numai respiratia umana introduce anual 300kg CO2 pe locuitor, ceea ce pentru o densitate de 100 locuitori pe km2 duce la 30t pe an. Aceasta inseamna ca, in limitele valorilor acceptate, automobilul produce o emisiune de dioxid de carbon de 12%, ceea ce nu poate fi considerat actualmente ca o calamitate, dar poate deveni, date fiind tendintele tot mai accentuate de motorizare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro