Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Compusii cu sulf


Petrolul nerafinat contine o fractiune de compusi cu sulf, deoarece acestia sunt concentrati in fractiunile grele, exista in cantitati mai mari in motorina decat in benzina. Cantitatea de sulf din motorina depinde de titeiul din care este extrasa motorina si de masura in care aceasta este tratata pentru reducerea sulfului. Cand combustibilul este ars, majoritatea sulfului se transforma in bioxid de sulf, iar o cantitate mică (2%) este oxidata pana la trioxid de sulf, care se combina cu apa si cu alti compusi ai gazelor de evacuare, formand acidul sulfuric si sulfatii, ce contribuie la emisia totala de particule.
Transporturile rutiere reprezintăa un contribuant minor la emisia de compusi de sulf, iar presiunea de a reduce continutul de sulf din motorina izvoraste mai mult din necesitatea de a limita particulele decat din necesitatea de a limita bioxidul de sulf.
Deoarece limitele emisiei de particule sunt din ce in ce mai mici, producatorii de motoare pot utiliza aplicarea unor sisteme de post-tratare a gazelor arse, in scopul respectarii reglementarilor. O tehnică eficienta de reducere a particulelor si a compusilor organici volatili (VOC) este folosirea catalizatorilor de oxidare. Cand acestia sunt utilizati, ei favorizeaza oxidarea bioxidului de sulf in trioxid de sulf, care este emis sub forma de particule. Daca continutul de sulf este, de exemplu, in jur de 0,3%, atunci emisia totala de particule poate creste de 3 ori cand se folosesc catalizatori, desi se obtine o reducere importanta a fractiunii alcatuite din hidrocarburi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro