Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Autotractoare si remorci

Autotractorul este un autovehicul de tractiune destinat exclusiv sau in special tractarii de remorci.

Autoremorcherul este o subcategorie a autotractorului, fiind un autovehicul destinat tractarii remorcilor grele cu protap articulat sau autovehiculelor grele, putand fi prevazut cu platforma pentru lestare (pe care se incarca greutati in scopul maririi aderentei la sol).

Autotractorul cu sa (vehicul tractor de semiremorca) este un autotractor destinat numai tractarii semiremorcilor, fiind prevazut cu un dispozitiv de cuplare tip sa care preia o parte importanta din greutatea semiremorcilor precum si fortele de tractare.

Vehiculul tractat se defineste ca fiind un vehicul rutier care n-are motor de propulsie, iar prin constructia si amenajarea sa este destinat sa fie tractat de catre un automobil, fiind folosit la transportul de persoane, bunuri sau pentru servicii speciale.

Remorca este un vehicul tractat care prin constructia sa nu incarca vehiculul tractor decat cu o foarte mica parte din greutatea sa.

Semiremorca incarca autotractorul cu o parte considerabila din greutatea sa. Semiremorca echipata cu un avantren la sa este considerata remorca.

Remorca de uz general este remorca care prin constructia si amenajarea sa este destinata transportului de bunuri.

Remorca autobuz este o remorca care prin constructia sa este destinata transportului de persoane si bunuri (bagajele acestora).

Rulota este o remorca destinata prin constructie si amenajari specifice a fi folosita pe drumuri, constituind o locuinta mobila.

Remorca speciala este o remorca de constructie speciala care prin constructie si amenajare este destinata numai:
- transportului de persoane si/sau obiecte pentru care se fac amenajari speciale
- efectuarii unui serviciu specializat: semiremorca cisterna (fluide), semiremorca furgon (bunuri), semiremorca pentru transportul materialelor in vrac (varsate), semiremorca pentru transportul autoturismelor, semiremorca pentru transportul animalelor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro