Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Rulment roata cu inel generator de puls integrat ABS

Ingineria auto face uz din ce in ce mai mare de rulmenti cu inel generator cu puls magnetic ABS. Aceasta se aplica rulmentilor cilindrici cu doua randuri de bile si cu distanta presetata (prima generatie) si, de asemenea, pentru generatiile 2 si 3 de butuc roata. Inelul generator de impulsuri magnetice isi asuma functia de inel senzor ABS, montat in mod normal pe roti, butuci sau articulatii ale arborelui cardanic. In butucii de roti cu rulment integrat (a 2-a generatie), se poate de asemenea sa fie montat spre exterior.

Inelul generator de impulsuri consta intr-un material sinterizat feromagnetic cu schimbare de polaritate. Semnalul, de exemplu, este procesat, printr-un generator Hall (3 poli), care genereaza un semnal al carui frecventa este proportional pentru viteza rotii. Aceasta este apoi semnalul de intrare pentru unitatile de control ABS/ESP/ASR. Prin urmare, va rugam sa luati aminte intotdeauna la instructiunile de instalare de pe prospectul care insoteste kiturile corespunzatoare rotii. Daca aveti dubii, cardul de detectare Ruville, poate fi folosit pentru a verifica senzorul inelului integrat, pentru a stabili directia corecta de instalare a rulmentului.

Mai mult decat atat, nici o tensiune voltaica nu poate fi aplicata conexiunilor generatorului Hall pentru ca acest lucru ar putea deteriora componentele electronice.

In concluzie, cand inlocuiti un rulment cilindric cu rand dublu de bile, cu un inel senzor integrat in directia radiala, luati aminte mereu la instalarea directiei lagarului. Nerespectarea va dezactiva functia dinamica a sistemelor ABS, ESP, etc. ale vehiculului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro