Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Bateria auto dă o notă distinctivă mașinii tale

Când trebuie să alegi o baterie auto, fiabilitatea și performanța sunt două dintre cele mai importante caracteristici la care ar trebui să se raporteze orice conducător auto. 

Cu siguranță că acumulatorul auto este una dintre piesele de „rezistență” ale unui vehicul - în sens figurat și nu la propriu, desigur. Fiind o componentă vitală în ceea ce privește buna funcționare a mașinii, fără de care motorul nu poate porni, calitatea bateriei primează de cele mai multe ori și ar trebui pusă înaintea prețului. 

Însă, în condițiile în care piața de baterii auto oferă o gamă variată, alegerea unui acumulator devine o adevărată provocare pentru șoferi. Astfel, indiferent de motivul pentru care îl achiziționează - fie pentru că cel vechi a depășit cu mult durata de viață, fie pentru că bateria veche „a murit” - aceștia ar trebui să opteze pentru un produs care să îndeplinească toate condițiile calității și să fie și accesibil ca preț totodată. 

Bateria auto dă o notă distinctivă mașinii tale


De ce să comanzi baterii auto la domiciliu? 

În ultimii ani, tehnologia digitală a cunoscut o evoluție extraordinară, iar unul dintre marile avantaje constă în apariția eCommerce-ului. Așadar, în ziua de astăzi piața de acumulatori auto s-a extins mai ales în zona online. 

Astfel, conducătorii auto care au nevoie de baterii pentru mașina lor pot accesa cu ușurință website-urile magazinelor de specialitate și pot comanda baterii auto la domiciliu. 

Așadar, dacă ai nevoie de un acumulator nou, poți opta pentru serviciul de livrare a bateriilor auto la domiciliu - o variantă extrem de utilă și comodă, mai ales în ceea ce privește economia de timp. 

Piața de baterii auto este extinsă, inclusiv în online, iar oferta este destul de diversificată, astfel că poți găsi destul de ușor atât baterii auto ieftine, cât și baterii ceva mai scumpe. 

Dacă ținem cont de sfaturile producătorilor, am putea să ne îndreptăm atenția către un magazin care comercializează baterii auto de calitate – Zap, Sorgeti, Fulmen, Varta, Bosch. De altfel, nu doar alegerea brandului este importantă în cadrul procesului de selecție, ci și respectarea anumitor criterii menite să ne ajute să optăm pentru cea mai bună variantă. 

Iată care sunt principalele caracteristici pe care ar trebui să le avem în vedere: 
  1. Dimensiunile acumulatorului. Altfel spus, ar trebui să ții cont de înălțimea, lățimea și lungimea bateriei auto pentru a încăpea în compartimentul destinat. În general, aceste dimensiuni ar trebui să fie specificate în cartea tehnică a automobilului. 
  2. Capacitatea bateriei. Acest item se referă la cantitatea de energie pe care o stochează și poate fi măsurată în Ah (amper oră). În funcție de consumatorii de curent pe care îi are automobilul, capacitatea pe care o are bateria este calculată de producător. 
  3. Tensiunea acumulatorului auto. Un alt aspect – de data aceasta care se măsoară în volți – reprezintă tensiunea electrică generată la bornele bateriei auto. 
  4. Compatibilitatea. Un aspect care pare chiar banal la prima vedere, dar deosebit de important îl constituie compatibilitatea cu motorul mașinii (de pildă, dacă utilizează motorină sau benzină) și să se realizeze în funcție de cmc pe care îi are motorul autovehiculului. 
  5. Polaritatea și tipul de bornă. Poți opta pentru un tip de bornă standard sau japonez. Pentru a te asigura dacă polaritatea este normală sau inversă, se recomandă ca bornele bateriei să fie cu fața spre privitor. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro