Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

O donatie nu te saraceste, dar te imbogateste sufleteste!

In ultimii ani, dar mai ales in ultimele zile, framantarile politice au acaparat agenda publica, mass-media si social-media din Romania, astfel incat celelalte dezbateri au trecut in plan secund. Din pacate, intr-o societate antagonica, proiectele ONG-urilor chiar daca sunt foarte bune si umanitare, nu mai primesc sustinere din partea societatii civile. In plus, denigrarea si condamnarea ONG-urilor, care chipurile se implica in politic, (probabil ca sunt cateva) aduc un deserviciu grav tuturor celor implicati si voluntarilor. Totusi, in volunatariat si in ONG-uri marea majoritate a celor ce se implica sunt oameni de buna credinta si o fac pentru ca ei inca mai cred in idealuri si capacitatea romanilor de a-si ajuta semenii chiar daca societatea romaneasca este atat de faramitata si antagonica. Ce poate fi mai inaltator ca o fapta buna? Te implici intr-un proiect sau donezi pentru a sustine un proiect sau o cauza in care crezi? Raspunsul il avem fiecare dintre noi, undeva adanc pastrat in sufletul nostru si el nu este conditionat de un vot politic sau de manipulare, el este acolo si tine doar de constiinta si umanitatea noastra. 

Copii bolnavi de diabet I
Daca nu stiati pana acum, este timpul sa aflati ca exista Bursa Binelui o platforma online unde toate donatiile sunt necomisionate, incurajand astfel donatorii care vor sa participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru o cauza. Toate platile sunt 100% securizate si intra sub incidenta legilor transferurilor bancare, platforma stimuland astfel platile electronice cu cardul. Bursa Binelui este dezvoltata de catre Banca Comerciala Romana, in parteneriat cu EuPlatesc.ro

Campionatul de bine
Daca ati ajuns cu lectura pana aici si nu v-ati plictisit, inseamna ca sunteti interesati ca sa faceti bine. In acest moment, pe platforma Bursa Binelui, se desfasoara Campionatul de Bine (intre 6 decembrie 2016 – 15 februarie 2017), este o competitie pentru atragerea de donatii adresata ONG-urilor din Romania, gazduita, organizata si implementata de Bursa Binelui. Premiile consta in dublarea sumelor atrase din donatii de catre organizatiile participante in Campionat, in limita a 5000 de euro, fiind recompensate primele trei proiecte care reusesc sa adune cele mai multe donatii individuale (x numar de donatori unici).

Da, si eu pot
Am fost impresionat de statisticile ingrijoratoare cu privire la cei peste 3000 de copii cu diabet de tip I din Romania. Socant este faptul ca, pentru a vedea evolutia glicemiilor sunt necesare aproximativ 10 masuratori prin intepare in deget. Prin proiectul „Da, si eu pot” al ONG-ului „Sprijin pentru diabet” se doreste sa se reduca numarul zilnic de intepaturi la copii si sa se asigure sisteme de monitorizare continua, ce reprezinta modalitatea de a masura si cunoaste in timp real valorile glicemiei. La fiecare mic dejun, prinz sau cina, copiii cu diabet trebuie sa-si masoare glicemia si sa-si faca insulina. In fiecare zi (minim 8 intepaturi), adica 2,688 intepaturi pe an. In plus, folosirea zilnica a senzorului scade durata, frecventa si severitatea hipoglicemiilor si ajuta la scaderea glicatei. Studiile arata ca circa 70% dintre copii sufera cel putin un episod hipoglicemic pe perioada noptii. Monitorizarea continua a glicemiei ofera o sansa de 3 ori mai mare decat glucometrul de a decela hipoglicemiile nocturne. Diabetul nu doarme, nu ia pauza si nu pleaca in vacanta. 

Harta faptelor bune
In concluzie, Bursa Binelui incurajeaza organizatiile neguvernamentale sa stabileasca o relatie constanta, pe termen lung, cu publicul larg, donatiile individuale reprezentand in acest moment instrumentul de fundraising social cu cel mai mare potential de crestere din Romania. Este cutremurator doar cand te gandesti ce viata sunt obligati sa duca acesti copii bolnavi de diabet I. Cel putin o parte dintre ei pot fii ajutati, daca-i ajutam la randul nostru.

O donatie nu te saraceste, dar te imbogateste sufleteste! 

O donatie nu te saraceste, dar te imbogateste sufleteste! O poti realiza comod, online, in deplina siguranta, in mai putin de 1 minut. 


surse: imaginile  si o parte a informatiilor sunt luate de pe situl sponsorului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro