Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

I-as face cadou un vin de traditie lui Dacian Ciolos

Eu i-as face cadou un vin de traditie lui Dacian Ciolos din mai multe motive. In primul rand ocupa cea mai mare functie in arcul de guvernare al Romaniei si anume cea de prim ministru. Apoi, este un om care mi-a captat simpatia. In comparatie cu clasa politica cu care ne-am obisnuit, omul Dacian Ciolos este altfel. Adopta un alt tip de discurs si este un om dedicat si orientat spre fapte. Desigur, are multi contestatari dar are si cativa sustinatori. Desi nu am urmarit dezbaterile politice din campania electorala am apreciat faptul ca Dacian Ciolos, contrar cutumei cu care ne-am obisnuit din partea politicienilor, a acceptat sa dea un interviu exclusiv Antenei3, postul de televiziune care-l contesta cu atata indarjire. Am ramas placut surprins de raspunsurile pe care le-a oferit in timpul interviului, a conduitei si a prestantei pe tot parcursul emisiunii. Cred ca acesta a fost un declic ce m-a determinat ca, pe langa simpatie, sa am si incredere in acest om. I-as oferi lui Dacian Ciolos un vin de traditie, spre exemplu o Feteasca Regala, ca semn de recunostinta si incredere. Consider ca o Feteasca Regala de culoare aurie este potrivit pentru un om de stat, in acord cu notele ierbale si florale ale acestui vin, din care razbate mirosul de grau copt si suavitatea florilor de camp din timpul secerisului. Buchetul dobandit prin invechire si maturare ia adaugat vinului eleganta si echilibru. 

Vin de traditie de la Vincon
In general, sunt un om practic si bine ancorat in realitate. Consider ca cel mai bun agent publicitar al unui produs romanesc, vin de traditie in cazul nostru, poate fi chiar Premierul Romaniei. Imi aduc aminte ce succes in social media a avut evenimentul organizat in cinstea unei delegatii oficiale franceze pentru care au gatit bloggeri culinari romani ce au reusit sa-i surprinda placut pe cei prezenti la festin. Cred ca in acest mod un vin de traditie romanesc poate fi servit cu incredere tuturor delegatiilor oficiale care ajung in Romania. Un scenariu ideal in care se poate servi de exemplu un vin Cabernet Sauvignon este o seara cu meniu vanatoresc ce poate dubla vitalitatea vinului. La fel cum poate fi servit si asociat unei fripturi de vita cu sos gorgonzola sau unui tadjine de ied in stil marocan sau algerian. In plus, suntem vestiti ca mai avem un fond cinegetic si de vanatoare destul de valoros printre tarile din Uniunea Europeana. 

Consider ca si delegatiile diplomatice romanesti cand fac vizite in strainatate ar putea promova produsele romanesti de calitate, exact cum a fost acum cativa ani promovate produsele romanesti intr-un cos de „bunatati” din care nu lipsea vinul de traditie. Desigur sunt destule moduri de a promova produsele romanesti, trebuie doar sa existe si vointa politica din partea alesilor nostri. O vointa care sa treaca de barierele orgoliului si a ipocriziei ce ar putea avea efecte nebanuite atat in promovarea Romaniei cat si a produselor traditionale romanesti. 


Cu toate ca premierul Dacian Ciolos este perceput diferit de catre romani, consider ca este primul om politic roman care se apropie de idealul unei conduite politice normale. Un om cult si bine ancorat in realitatile romanesti care incearca sa readuca ideea de om politic onest si inclinat spre rezultate. El este acel tehnocrat care a inteles ca functia de politician se poate exercita si in afara luxului extrem, un om care poate sta la coada, ce poate zbura la clasa economic, ce poate cobori in randul oamenilor fara teama. Pentru toate acestea, el este cel caruia i-as oferi cadou un vin de traditie de la Vincon, din gamele Comoara Pivnitei sau Oenoteca.

Vin de traditie romanesc
Bineinteles ca vin sarbatorile si conform traditiei de pe masa de Craciun sau de Revelion nu trebuie sa lipseasca vinul de colectie. Fie ca vorbim de vinul alb, rosu sau roze, acesta va transforma o alegere culinara intr-o amintire de neuitat daca este servit alaturi de meniuri traditionale romanesti pe care le vei impartasi in compania familiei sau a prietenilor. In concluzie, daca esti roman adevarat si tii la traditie de sarbatori poti face cadou vinuri autentice de la Vincon, din gamele Comoara Pivnitei si Oenoteca. Recomand intotdeauna si oricui un vin de traditie din struguri crescuti si recoltati pe pamant romanesc, transformati in vin de calitate superioara dupa o perioada de maturare in budane de stejar timp de minimum 24 luni, urmata de invechire in sticla de minim 12 luni. Calitatea si buchetul fac intotdeauna diferenta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro