Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Fugi de armata ca sa-ti descoperi pasiunea pentru Airsoft

Paradele militare organizate de 1 decembrie de Ziua Nationala a Romaniei mi-au calauzit visele inca din copilarie. Prin ochii unui copil, erau atat de impresionante si de fascinante incat visam sa ma fac soldat. Vraja s-a destramat o data cu prima recrutare, dar am regasit-o mult mai tarziu intr-un poligon amenajat pentru airsoft.

Airsoft in poligon
Cred ca una dintre cele mai umilitoare experiente din viata, am trait-o la recrutarea pentru armata. Eram in ultimul an de liceu si am fost obligat sa trec prin recrutare, o experienta traumatizanta pentru un tanar. Atunci am facut cunostinta cu limbajul si atitudinea cazona care se practica in unitatile militare romanesti. Cel mai tare m-au speriat urletele si imbrancelile pe care le primeam de la soldati. Nici nu stiu daca erau gradati sau nu, dar atitudinea lor era execrabila. Dupa acel moment am stiut ca locul meu nu este in armata si am facut tot posibilul ca sa nu ajung vreodata intr-o cazarma militara. Am fost cel mai fericit om de pe Pamant cand s-a scos serviciul militar obligatoriu. Atunci am rasuflat usurat, am sarbatorit cu baietii in oras si m-am simtit eliberat de un stres perpetuu.

Camuflaj 
Singurul lucru care-mi amintea, din cand in cand, de stresul exercitat de iminenta unei recrutari in armata era jocul Counter-Strike. De fiecare data cand ma intalneam cu baietii la o poveste, cei care au facut armata faceau misto de noi, ceilalti care n-am facut armata. Totdeauan aduceau vorba despre arme, munitie, camuflaj si lipsa noastra de experienta de a supravitui intr-o situatie de conflic armat. Desi, daca stau bine sa ma gandesc, din spusele lor, ei au facut prea putin antrenament si trageri cu munitie in poligon astfel incat sa fie atat de buni si combativi precum un soldat care a trecut prin Legiunea Straina. O caracteristica a sistemului militar romanesc de dinainte de profesionalizare era umilinta, jocurile considerate asa-zis barbatesti care, chipurile, te maturizau prin umilire si batjocura. In armata era singurul loc unde un individ cu un nivel de inteligenta scazut putea ajunge la functii si ranguri militare. Sa te fereasca Dumnezeu ca sa prinda ura pe tine un astfel de individ, mai ales sa ai un grad inferior sau sa fi proaspat recrut.

Strategie si orientare in teren
Intamplarea face sa am coleg de birou un impatimit al jocurilor „shooter” in adevaratul sens al cuvantului. Ca un adevarat fan al genului este la curent cu tot ce misca in domeniu. Recent, i-am descoperit adevarata pasiune dupa ce a primit un colet voluminos la birou si l-am sacait sa-l desfaca. Era o arma airsoft de asalt impresionanta, model G&G M4 CM16 Raider DST GBB 2 Tan. Am fost efectiv coplesit de emotie cand am tinut pentru prima data in mana o arma de asalt. Ca prin farmec toata frica si repulsia pe care am adunat-o fata de armata s-a evaporat. Nu inteleg ce procese chimice s-au produs in mine dar un lucru era cert, doream cu ardoare sa testez o arma airsoft in poligon. I-am smuls colegului de birou promisiunea ca in weekendul urmator sa mergem impreuna la poligonul airsoft amenajat la marginea orasului printre ruinele vechii fabrici de produse refractare.

Atunci am inteles si am facut diferenta intre armata si airsoft. De fapt airsoft este un joc plin de fairplay, cu tenta militara ce se joaca intr-un cadru organizat si dupa ce esti instruit, in prealabil, in care se folosesc replici ale armelor adevarate ce trag cu bile mici din plastic. Ca sa practici acest sport ai nevoie de o arma airsoft, consumabile si o minima protectie a ochilor si a fetei. 

Echipament airsoft
Experienta unei partide de airsoft este cat se poate de excitanta si plina de adrenalina. Trairile pe care le ai intrec orice film de actine, mai ales daca esti novice in domeniu si fara experienta, esti cum s-ar zice o „tinta umblatoare” si atragi ca un magnet toate gloantele. Daca te prinde microbul si faci din airsoft o pasiune, un joc de airsoft poate deveni o adevarata arta in care te implici si aplici strategii, iti dezvolti conditia fizica si orientarea in teren. Te echipezi in asa fel incat sa fii avantajat in anumite conditii de teren si profiti de conditiile din teren pentru a lovi adversarul. In ceea ce ma priveste, prefer armele pe gaz, pentru ca au o precizie mai mare, o raza de actiune mai mare si o tinuta de camuflaj cat mai aproape de conditiile din poligon. 

Indiferent de scenariul ales pentru joc, airsoft este un sport complex si total, care-ti dezvolta rezistenta si conditia fizica, iti dezvolta capacitatea de camuflare, de orientare in teren si folosirea terenului in avantajul tau dar si strategia, capacitatea de a lua decizii rapide, instinctele de supravietuire si reflexele. In concluzie, am descoperit in airsoft un joc de care m-am indragostit. Fiecare confruntare airsoft iti ofera experienta si doza de adrenalina de care ai nevoie ca sa te mentii in forma atat fizic cat si mental. In plus, exact ca intr-un conflict real, poti exeperimenta jocul de airsoft indiferent de conditii meteo si indiferent de anotimp daca ai echipament adecvat. 

Airsoft6
Recomand sa experimentezi macar o data o confruntare airsoft! La sfarsitul jocului toti participantii vor iesi invingatori si vor trai o experienta inedita, o experienta care merita toti banii!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro