Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Cand totul depinde de internet, un router wireless D-Link este o solutie ieftina si la indemana

Intr-o dimineata friguroasa si umeda, dupa o noapte furtunoasa, de nu-ti venea sa iesi din casa, in drum spre birou, vedeam urmele lasate de furtuna, balti, frunze si crengi rupte, tigle si sticla sparta, hartii si pungi peste tot. Niciodata nu mi-as fi imaginat ca o furtuna mai serioasa ar putea periclita activitatea zilnica dintr-un birou. Ajung primul, deschid si observ ca palpaie ledul galben de avertizare la sistemul de securitate. Dezarmez, aprind luminile, apoi, imi incep rutina de dimineata cu pornirea aparatelor electronice. Imi pregatesc cafeluta de dimineata, ca sa fie ritualul complet si ma asez la birou. Imi pun in ordine hartiile si deschid aplicatiile pe laptop. Surpriza a fost totala, era pentru prima data cand nu aveam internet la munca. Nici nu am stiut cum sa reactionez. Nu eram pregatit pentru asa o catastrofa. Din instinct, am dat un restart la laptop. Evident, fara rezultat. Apoi am verificat routerul, ledurile mergeau, teoretic era functional, ar fi trebuit sa mearga si internetul. Eram intrigat in totalitate. Verific conexiunea pe celelalte laptopuri din birou. Pe niciunul nu mergea internetul. Verific telefoanele. Ambele erau cu ton de ocupat. Era clar, nu aveam internet. Din impuls dau repede un restart la router. Era groasa treaba, nici dupa restart nu mergea internetul. Incep cu infrigurare sa caut contractul furnizorului de telefonie si internet, ca sa fac rost de un numar de telefon la care sa sun pentru a rezolva internetul. Ca de obicei, nu gasesc contractul si nu aveam niciunde notat un numar de telefon pentru urgente. Bine ca mi-am amintit de telefonul mobil si noroc cu evolutia tehnologiei ca aveam internet pe mobil si-l puteam folosi independent de routerul din birou.


Router Wireless D-Link DWR-118 AC750 Dual-Band Multi-WAN
Sun furnizorul de internet si telefonie fixa. Reusesc sa dau peste un operator caruia ii expun problema. Mi se comunica ca la ei totul este in regula si, teoretic, ar trebui sa am internet la firma. Imi inregistreaza o cerere pentru depanare, apoi imi comunica sa am putina rabdare ca in cel mai scurt timp vor trimite o echipa de interventii. Incerc sa-i explic operatorului ca fara internet nu ne putem desfasura activitatea si il rugam sa faca ceva ca sa urgenteze rezolvarea problemei.

Routere D-Link
Intre timp, se populeaza biroul, colegii vin la munca, unul cate unul, si toata lumea este surprinsa de lipsa internetului. Niciodata nu s-a mai intamplat sa ajungi la birou si sa nu ai internet, de cand exista firma. Ca a mai picat internetul, pentru o perioada scurta de timp pe parcursul unei zile s-a mai intamplat dar sa nu ai deloc internet de la inceputul programului, asa ceva nu s-a mai intamplat niciodata. A trecut o ora si n-a sosit echipa de interventii. Intre timp, am verificat si ras-verificat, cablajele si toata reteaua de internet. Totul parea in regula pana la router. Routerul ne capta toata atentia. Nu intelegeam ce anume a cedat in el. Am incercat sa-l identificam, dar era un router „no name” furnizat de provider. Daca nu l-am putut identifica, nu puteam sa ne documentam despre eventualele probleme pe care le-ar putea avea, de pe forumuri sau din review-uri.

Routere Wireless D-Link
Treaba era cat se poate de groasa. Ne uitam unii la altii si raspundeam la telefoanele mobile care incepeau sa sune fara intrerupere. Clientii erau surprinsi de situatia in care ne aflam. Noi eram descumpaniti si incercam sa explicam clientilor si furnizorilor ca nu avem internet si nu avem ce face pana nu se remediaza problema. Nu puteam raspunde si trimite emailuri, sa preluam ofertele si comenzile din online. Nu puteam intra in program si aplicatii. Efectiv, eram legati de maini si de picioare. Fara internet, eram pierduti, nu puteam sa desfasuram nici o activitate in cadrul firmei. Intr-o asemenea situatie iti dai seama cat de vulnerabili suntem fara internet. Cum poate fi compromisa o zi de munca de o defectiune a routerului si cat de important este un router perfomant intr-o firma activa. Routerul poate fi considerat acel punct care poate rasturna o firma. Nici nu-ti dai seama de importanta lui pana nu se strica.

Infografic D-Link
Imediat dupa ora 12 apare si echipa de interventii, dupa ce am facut 13-14 cateva ore si am sunat de mai multe ori la provider. In sfarsit speram sa vedem luminita de la capatul tunelului. Depanatorii ne-au confirmat exact ce banuiam de la inceput, routerul a cedat in timpul noptii. Toate bune si frumoase pana in momentul in care au vrut sa schimbe routerul cu unul identic. Efectiv mi-a picat fata si am intervenit cu o cerere normala in asemenea conditii si anume un router mai bun si mai rezistent. Stiam de notorietatea routerelor D-Link, un brand care se afla pe piata de 30 de ani. Am preferat sa achit o suma in plus pentru un router Wireless D-Link DWR-118 AC750 Dual-Band Multi-WAN. De cand am schimbat routerul cu unul Wireless D-Link nu am mai avut probleme cu internetul in firma. Case closed!

Tehnologie D-Link
Nu stiu voi ce routere preferati, dar eu mizez pe routerele wireless D-Link, atat la birou cat si acasa. Pariez pe brandul D-Link pentru ca aniverseaza 30 de ani de experienta in productia de electronice de inalta tehnologie. In plus, produsele D-Link se gasesc la Altex, eMag, Flanco, PC Garage, EvoMag sau cel.ro.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro