Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Sfaturi privind manipularea unui amortizor hayon

Amortizoarele hayon sunt sub presiune. Nu incerca niciodata sa deschizi unul fara a urma instructiunile si nu expune un amortizor hayon la caldura excesiva sau flacari deschise. 

Pentru a asigura functionarea optima si durata indelungata de viata, amortizoarele hayon conventionale trebuie montate astfel incat tija pistonului sa fie - de cate ori este posibil - indreptata in jos in timpul utilizarii. Daca tija pistonului este in jos, la capatul cursei, amortizarea hidraulica va fi utilizata la maximum. 

Amortizoarele hayon nu trebuie, in nici un caz, sa fie expuse la influente externe, deteriorare sau manipulare violenta. 

Amortizoarele hayon sunt proiectate pentru temperaturi cuprinse intre -20 si +80°C. Daca este posibil, evita folosirea intensiva la extremele acestui interval de temperaturi. Reducerea/cresterea temperaturii mediului ambiant inseamna, de asemenea, o reducere/crestere in forta amortizorului hayon.

Armortizoarele hayon sunt proiectate pentru a suporta sarcini axiale. Evita fortele radiale (fortele laterale). Alege o sectiune transversala cat de mare posibil. 

Intotdeauna recomand utilizarea stopurilor externe la oprirea aplicatiei. Nu exercita nici o forta externa in timpul cursei. 

Nu ungeti tija pistonului cu grasime sau ulei, si nu expuneti amortizorul la uleiuri sau solventi. 

Evitati utilizarea amortizoarelor non-inox in medii corozive. 

Nu expuneti tija pistonului la murdarie si praf. 

Perioadele lungi de depozitare pot provoca imbatranirea materialului de etansare. Daca este necesara depozitarea, va recomand sa adoptati regula “primul intrat - primul iesit”. In cazul in care un amortizor a fost utilizat pentru o perioada lunga de timp, acesta poate necesita un pic mai multa forta pentru a apasa tija pistonului in momentul operarii pentru prima data. Acest lucru este normal si nu are un impact negativ asupra utilizarii viitoare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro