Producatorii de autoturisme echipeaza din ce in ce mai mult, masinile cu lumini suplimentare LED-uri, pentru conducerea pe timp de zi, numite DRL (lumini de zi). Exista, de asemenea, fara indoiala, o moda pentru instalarea acestui tip de iluminat in vehicule mai vechi. Dupa cum arata studii recente de laborator realizate de marii producatori de sisteme de iluminat auto- montarea unui DRL nu este determinata exclusiv de dorinta de a infrumuseta masina, ci si de dorinta de a realiza economii in timpul utilizarii sale de zi cu zi.
Setul de becuri cu halogen obisnuite, aplicate in faza scurta, folosesc aproximativ 100-150W. Un set care contine doua becuri LPQ080 pe timp de zi produse de Magneti Marelli, realizate cu ajutorul ultimei generatii de LED-uri consuma numai 4W (2x2W), care este cu siguranta un rezultat excelent intre toti marii producatori de acest tip de iluminare. In plus, durata lunga de viata a diodelor DRL, folosite in setul de LPQ080 ajunge pana la 100.000 de ore de functionare continua, care este de cateva ori mai mare decat becurile standard. Acest lucru se traduce imediat prin reducerea consumului de combustibil de pana la 0,25 l / 100 km.
In conformitate cu Regulamentul Comisiei Europene nr. ECE R87 toate modele noi de autoturisme care au obtinut omologarea, dupa 01.01.2011 trebuie sa fie echipate din fabrica cu lumini pe timp de zi.
Mai intai de toate, acest tip de lumini, trebuie sa fie OMOLOGATE. Litera E, impreuna cu codul de identificare al tarii care a emis certificatul de omologare, ar trebui sa fie la vedere pe partea lentilei DRL-ului. Alegeti doar DRL-urile aprobate spre utilizare cu un marcaj clar, nesters si vizibil dupa instalare in forma literelor RL si cu un numar de reglementare cu care a fost emis. DRL-urile Magneti Marelli, au desigur, toate caracteristicile enumerate mai sus si prevazute de lege.
Potrivit legii, luminile DRL trebuie sa porneasca automat, iar luminile standard de zi LPQ080 de la Magneti Marelli corespund acestor prevederi. De asemenea ele se vor inchide in momentul in care se declanseaza faza scurta, lunga sau becurile pentru ceata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Opinia ta conteaza !