Traim vremuri tulburi in care terorismul, migratia musulmanilor si o criza a sistemului bancar ne afecteaza viata tuturor. Avand in vedere ca valoarea creditelor neperformante ale bancilor europene se ridica la sume astronomice, de ordinul sutelor de miliarde de euro, acest aspect ar trebui sa ne ingrijoreze cel mai mult. In plus, Curtea Europeana de Justitie a stabilit ca exemplul dat de Cipru, prin care bancile pot fi salvate de la faliment cu banii deponentilor, este legal. La toate acestea se adauga o dobanda bancara care tinde spre 0 pentru depozitele de economii, atat in valuta cat si in lei. Se preconizeaza chiar dobanzi negative la depozitele de economii, adica iti depui economiile in banca, care se foloseste de ele si mai trebuie tot tu, deponentul, ca sa mai plateasti comisione de administrare si in final, nu mai primesti nici 1 leu dobanda dupa banii depusi. In momentul de fata pentru depozitele in euro primesti o dobanda anuala in jur de 0.5 % si la depozitele in lei primesti o dobanda anuala in jur de 1.5 %. La 10.000 lei depusi in banca pentru o perioada de 12 luni primesti 126 lei net si pentru 10.000 de euro depusi in banca pentru o perioada de 12 luni primesti 40 de euro net. Oricum privim lucrurile, nu mai este profitabil ca sa-ti tii economiile in banci, fie ca sunt banci romanesti sau straine, fie ca economisesti in lei sau valuta.
Aria Homes |
In aceste conditii economico-bancare, oare, care este cea mai buna solutie? Merita, mai degraba, sa-ti investesti economiile in mediul privat, intr-un sistem economic romanesc aflat in colaps, sugrumat de taxe si impozite? Din proprie experienta, stiu ca se duce o lupta acerba impotriva capitalului privat romanesc. Legislatia economica, taxele si impozitele in Romania, nu sunt dintre cele mai prietenoase cu investitorul mic. In plus, atat de mult se schimba legislatia, cuantumul taxelor si al impozitelor intr-un timp relativ scurt incat nu poti face un plan de afaceri sustenabil pentru mai mult de cateva luni, ce sa mai vorbim despre celebrul „cincinal”. Cu siguranta, in aceste conditii, devine destul de riscant ca sa investesti si 1 leu in mediul privat romanesc.
Apartamente |
Cred ca cel mai sigur este sa investesti in imobile noi. Piata imobiliarelor a avut de suferit in perioada de criza economica, bula imobiliarelor fiind scoasa drept tap ispasitor al crizei in locul creditelor neperformante ale bancilor straine. Cum era de asteptat, piata imobiliara si-a revenit intre timp si este pe un trend de crestere, aducand venituri substantiale celor care investesc in imobiliare. Bineinteles ca trebuie sa urmaresti sa-ti plasezi banii in imobile din orasele mari, a caror economie locala isi revine incet dar sigur. Degeaba te apuci sa investesti in imobile din zone defavorizate, pe care le poti achizitiona super-ieftin, pentru ca risti sa pierzi tot. Chiar daca locuiesc intr-un oras resedinta de judet din provincie, cred ca cele mai bune investitii imobiliare pe termen scurt, mediu si lung, le poti plasa in Bucuresti.
Magic Residence |
Capitala reprezinta cea mai dinamica piata imobiliara. In functie de locatie si de inspiratie poti da lovituri frumoase. Chiar daca Bucurestiul, ca oras, se extinde cu rapiditate, eu as prefera sa investesc in orasul propriu-zis. As urmari cartierele in care dezvoltatorii construiesc ansambluri de locuinte noi si mi-as investi, fara regrete, toate economiile. La o prima vedere, cele mai scumpe imobile in capitala se afla in zona centrala sau de nord. Nu m-as avanta sa investesc in zonele scumpe ale capitalei, ci m-as orienta spre zonele care se dezvolta vertiginos si vin din urma. O astfel de zona este cartierul Berceni, din sudul capitalei. In Berceni, gasesti apartamente noi la preturi foarte bune si cu posibilitati de plata flexibile. Apoi as cauta un dezvoltator imobiliar ce pune la bataie ansambluri si constructii individuale, cu locuinte disponibile. La o simpla cautare pe internet dupa apartamente noi Berceni gasim o oferta generoasa si diversa la Aria Homes. In calitate de client si viitor proprietar poti obtine informatii concrete si obiective despre viitoarea proprietate direct de pe situl de prezentare Aria Homes folosind functia Live Chat, telefon 0720 069 925 sau prin e-mail la office@ariahomes.ro. Prin toate aceste metode de contact poti stabili intalniri de informare, consiliere, indrumare, vizionare si achizitie.
Apartamente noi |
Daca ar fi sa aleg intre o locuinta veche sau noua, as alege una noua, din mai multe motive. O locuinta dintr-un imobil vechi, are cateva probleme majore ca: materialele sunt vechi, instalatiile uzate, imobilul nu este izolat termic, in caz de seism s-ar putea sa fie cu probleme. In schimb, o locuinta dintr-un imobil nou construit prezinta cateva avantaje majore precum: materiale de constructii noi, de ultima generatie, izolare termica si fonica mai buna, amenajari interioare cu materiale noi si rezistente, echipamente si obiecte sanitare noi, instalatii noi din materiale de ultima generatie pentru utilitati. In plus, printr-un simplu exercitiu aritmetic, chiar daca o locuinta dintr-un imobil mai vechi este relativ mai ieftina, dar nu cu mult, ca sa o renovezi, sa schimbi instalatiile de la utilitati si sa o izolezi termic te costa, in plus, inca o treime din valoarea ei. In schimb, locuinta ramane tot intr-un imobil vechi. Printre altele, cu o locuinta dintr-un imobil vechi poti intampina probleme neprevazute cu actele imobilului, termene de mutare, datorii la utilitati si alte vicii ascunse.
Apartamente noi Berceni |
In concluzie, consider ca cea mai buna investitie a momentului este in #apartamentenoiBerceni. Intotdeauna un apartament nou este alegerea potrivită datorită beneficiilor oferite din faza proiectului pana la ultimele lucrari, facute special pentru client, excluse in cazul locuintelor vechi. O crestere a valorii imobiliarelor si cu 5 % pe an iti ofera un profit aproape triplu fata de dobanda bancara la depozitele de economii. Iar in cazul in care proprietatea este inchiriata, profitul poate fi de 10 pana la 30 de ori mai mare decat dobanda bancara la depozitele de economii.
Cititorule ce parere ai?
Esti de acord cu rationamentul din articol?
Tu in ce ti-ai investi economiile?
Sunt de același părere. Imobilul este cea mai optima soluție dacă vrei să investești. Băncile clar nu merită, iar banii totuși nu ii poți tine în "ciorapi".
RăspundețiȘtergerePractic cea mai buna investitie dupa revolutie este in imobiliare.
ȘtergereBunurile imobile, fie constructii sau terenuri, o sa aiba valoare si peste timp, trebuie doar sa ai rabdare si o sa-ti scoti investitia chiar cu profit. Si eu daca as avea o suma disponibila tot in imobiliare as investi-o.
RăspundețiȘtergereCred ca a ramas singura optiune de investitie in conditiile economice actuale din Romania.
Ștergere