Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Fabricarea placutelor de frana Breck

Sablarea si aplicarea stratului de adeziv - procesul sablarii implica slefuirea mecanica a placii purtatoare, indepartarea stratului de oxizi si pregatirea suprafetei pentru imbinarea cu materialul de frecare. Operatia se efectueaza in masina pentru sablare. Parametrii de sablare sunt controlati mecanic. La fiecare comanda de productie, starea suprafetei este masurata cu ajutorul unui profilometru. Aplicarea adezivului se efectueaza pentru a intari conexiunea placii purtatoare sablata cu materiale de frictiune. Gradul de acoperire de suprafata si grosime a stratului de adeziv aplicat sunt controlate exact.

Presarea - este o conexiune dintre placile purtatoare acoperite cu adeziv, al unui strat intermediar si materialul de frecare corespunzator, sub influenta de temperatura si de presiune ridicata. Acest proces se efectueaza cu ajutorul liniei de presare complet automatizata IAG, care asigura monitorizarea continua a parametrilor de proces. O productie eficienta este facilitata de constructia moderna a masinilor existente, bazate pe principiul de masa rotativa, echipata cu 10 forme de presare. Ciclul de rotatie a fiecarei forme este perfect sincronizat cu procesul de umplere, presare si de livrare a produsului finit. Masinile sunt alimentate cu materiale de frictiune din sisteme autonome de distribuire.

Fortificarea - este un mod de a realiza rezistenta mecanica adecvata pentru materialele de frictiune termorezistente, anterior supuse la compresie. Acest proces se desfasoara in cuptoare moderne continue, cu zona de racire, integrate si un robot montat pentru gaurirea orificilor pentru senzorul de uzura. Monitorizarea stricta a parametrilor de proces din timpul procesului de incalzire, asigura consistenta si repetabilitatea productiei placutelor de frana si minimizeaza eventualele defecte. Utilizarea termocirculatiei inseamna capacitatea de a controla cu precizie distributia de temperatura si ofera o repartizare uniforma a rasinei in materialul de frecare. In acest fel, in sectiunea transversala, sunt obtinute aceleasi proprietati ale materialului pentru intregul bloc fapt ce garanteaza o performanta stabila a produsului finit. Integrarea procesului de gaurire a orificiilor pentru senzorul de uzura si fortificarea placutelor de frana ne-a creat posibilitatea imbinarii aceastor doua operatiuni cu procesul de presare si de a crea o linie de procesare logica. Acest lucru asigura o performanta ridicata la un nivel foarte bun de calitate, asigurand in acelasi timp utilizarea optima a energiei.


Slefuirea de suprafata a tesiturilor, taierea canalului sunt supuse continuu controalelor mecanice cu ajutorul unei masini speciale de control si slefuire. Slefuirea placutelor de frana este proiectata pentru a obtine un produs de grosime egala. In plus, la placutele selectate, se slefuiesc tesiturile si se taie canelurile.

Lacuirea - in scopul protejarii placutelor impotriva coroziunii, placuta de frana trebuie sa fie vopsita cu praf (vopsire catodica), ce asigura o distributie egala de vopsea pe suprafata produsului, ce influenteaza functionarea corecta a placutei de frana in clema. Pentru control, stratul de vopsea trebuie sa aiba o grosime corespunzatoare si sa reziste la coroziune in ceata salina. Ca parte a propriilor dezvoltari ale placutelor de frana pentru camioane, compania LUMAG s-a concentrat pe imbunatatirea rezistentei mecanice de asociere a materialului de frictiune cu o placa purtatoare, in conditii de rece, precum si la supra incalzirea extrema a placutei de frana. In timpul procesului de productie a placutei de frana, materialul de frictiune este presat de placa purtatoare din otel. Placa purtatoare, inainte de presare, este degresata, sablata si acoperita cu un adeziv special, rezistent la caldura. Atunci cand functioneaza in conditii extreme, placuta de frana se supra incalzeste si puterea conexiunii cu adeziv este redusa. Pentru a evita ruperea materialului de frictiune, suprafata placii purtatoare trebuie sa fie special prelucrata. Sunt adoptate diverse solutii la aceasta problema in industrie: gauri, perforatii ale placilor purtatoare, suprapresiune cu tratament termic, taiere, sudare a plasei la placile de suprafata, relief facut cu metoda de prelucrare in volum, turnarea placii purtatoare cu elementele de suport ale placii in forma bolturilor, sudarea bolturilor, pulbere cu praf si altele.

Pentru un produs aceasta inseamna:
- siguranta mai mare pentru utilizarea placutelor de frana, datorita semnalizarii corecte de catre senzorul de uzura ca trebuie sa fie inlocuite.
- functionarea corespunzatoare a senzorului de uzura pe toata durata de viata a placutelor de frana.
- imbunatatirea performantelor de franare.
- cresterea rezistentei mecanice si viata mai lunga a produsului, cu uzura minima a discului de frana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro