Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Un vehicul poate functiona si cu o turbosuflanta defecta? Ce probleme pot sa apara in cazul in care motorul este lasat sa functioneze astfel?

In general, o turbosuflanta nu cedeaza brusc decat din cauze accidentale sau cedarea altor sisteme conjugate. Ea poate continua sa lucreze doar daca defectul nu este unul de natura sa invalideze total functionarea turbosuflantei. Diferenta majora insa intre un autoturism si un vehicul comercial, camion sau utilaj de constructii, utilaj agricol, industial, etc. este data de faptul ca autoturismul te duce de la un punct la altul ca simplu mijloc de transport, si nu este, in cele mai multe cazuri un mijloc productiv, iar un echipament de lucru care functioneaza in afara parametrilor optimi de lucru, nu mai are randamentul optim, deci nu mai produce corespunzator. In aceste conditii, costurile pot si trebuie sa fie optimizate, pentru ca exploatarea sa fie corecta si costurile sa ramana in limitele valorilor normate iar eficienta maxima.

Un exemplu simplu: un camion ce face parte din flota unei firme de transport, care parcurge anual in medie 150.000 km. La un consum normal al unui autocamion de 35 litri la 100 km., o turbosuflanta care functioneaza incorect poate creste usor consumul de motorina cu 3 litri la 100 km. Intr-un an, pierderea este de 4.500 litri de combustibil, aproximativ 6.350 EURO, in conditiile in care costul unei turobsuflante noi de camion nu depaseste decat rar 1.500 EURO.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro