Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Procesul de productie al lubrifiantilor Cepsa

Productia lubrifiantilor in uzina CLSA a devenit un proces de inalta tehnologie care implica tot mai multe sisteme de productie si de control pentru a se asigura ca produsul finit corespunde standardelor stricte de calitate. Procesul de productie este impartit in patru etape distincte: receptia, amestecarea, umplerea si expedierea.

Prima etapa, cea a receptiei, incepe in momentul in care aditivii si lubrifiantii de baza ajung in uzina. Acestea sunt cele doua materii prime cheie, care sunt esentiale pentru producerea lubrifiantilor. In timp ce aditivi ajung in uzina sub forma de vrac, cisterne sau in butoaie, lubrifiantii de baza sosesc in containere sau direct de la rafinarie printr-o retea complexa de conducte speciale. Odata ce acestea sunt receptionate, lubrifiantii de baza si aditivii sunt stocati in rezervoare distincte, din care sunt dozati in anumite cantitati in containerul de amestecare.

Dozarea aditivilor din rezervor se efectueaza printr-un sistem automat, cunoscut sub denumirea DDU (unitate de decantare), care extrage cantitatea de aditivi necesara printr-o conducta, pentru etapa urmatoare, cea a amestecarii.

Aditivul si lubrifiantul de baza sunt amestecate in rezervor la o temperatura cuprinsa intre 40° si 60°C. Pentru a obtine un produs de calitate, se folosesc tehnici cum ar fi dozarea on-line a bazelor si aditivilor, amestecarea mecanica si injectarea de aer la 6,5 bari, precum si  serpentina in care este injectat abur.

Aceste tehnici pastreaza amestecul la o temperatura constanta. Produsul finit este pompat in rezervoare de stocare prin linii de turnare in colectoare. Intregul proces de amestecare este monitorizat in permanenta de Sistemul de control inovator al uzinei. Dupa amestecare, lubrifiantii sunt stocati in rezervoare, grupati pe diferite game pentru a le asigura calitatea constanta. Dupa cea de-a doua etapa de amestecare, lubrifiantul trece din aceste rezervoare in liniile de umplere. In functie de tipul de lubrifiant si scopul sau, acesta este imbuteliat in bidoane de 4, 5 si 20-litri, in butoaie de 45,185 kg sau rezervoare de 860 kg. Acesta este un proces automatizat care eticheteaza, sigileaza si umple fiecare container.

Se verifica, de asemenea, greutatea, dispunerea pachetelor in containere, dupa care se adauga un cod de monitorizare. Sistemul preia intotdeauna un specimen din primul container umplut, pentru laboratorul de testare. Pana la 40 de teste sunt efectuate, si numai daca rezultatele testelor corespund caietului de sarcini, procedura continua. Dupa ce containerele sunt gata, este timpul pentru etapa finala: expedierea. Cutiile sunt stivuite pe paleti si sunt transportate la depozitul automatizat din apropierea uzinei. Acestea sunt apoi distribuite si comercializate.

In prezent, uzinele Cepsa produc aproximativ 200.000 de tone de lubrifianti de baza si in jur de 30.000 de tone de parafina si amestecuri in exces de 170.000 de tone, in fiecare an. Productia de lubrifianti CEPSA se afla in prima linie a tehnologiei ca una din cele mai avansate si mai competitive facilitati din Europa, cu excelente perspective de viitor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro