Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Fulia – piesele orginale te duc mai departe

Fuliile trebuie sa efectueze o munca grea: ele sunt utilizate pentru a transfera miscarea de la arborele cotit la cureaua de transmisie. Functia lor include conducerea curelei, reducerea vibratiilor torsionale si, nu in ultimul rand, rezistenta la montare si la sarcina. Consecintele naturale ale acestor caracteristici de baza, este necesitatea de a instala pe vehicul, doar piese de calitate originala, cum ar fi fulii de la Corteco, care sunt special concepute pentru a se potrivi motorului si vehiculului, indeplinind in acelasi timp cerintele OE. Aceste produse sunt bazate pe expertiza de dezvoltare, alegerea corecta a componentelor si testele extinse ale produselor Freudenberg Group. Acest lucru este foarte important, pentru ca o fulie, de o calitate excelenta poate ajuta la cresterea duratei de viata atat a curelei cat si a rolei de pretensionare, pentru a mentine un nivel de zgomot redus si pentru a reduce stresul si presiunea asupra altor elemente auxiliare de pe compartimentul motor.

Este important sa se inlocuiasca fuliile, la intervale regulate, indicat fiind odata cu inlocuirea curelei, sau la fiecare 90.000 km. Este recomandat sa se efectueze o verificare vizuala si functionala chiar si dupa 60.000 km. Iata ce pot dezvalui aceste controale:
- la o simpla privire: verificarea simpla vizuala poate evidentia mai multe tipuri de daune, cum ar fi fisuri in materialul din elastomer, daune la curea, deformare.
- pe partea de siguranta: verificare functionala.

Cu vibratiile excesive exista riscul sa se rupa cureaua, ceea ce poate duce in final la deteriorarea motorului. In cazul in care fulia este schimbata prea tarziu, se va simti o reducere semnificativa a confortului la conducere din cauza cresterii zgomotului si vibratiilor, prin deteriorarea arborelui cotit, a compresorului AC sau ale altor dispozitive invecinate.

Daune pot aparea de asemenea atunci cand este montata o fulie veche, de calitate proasta. In piata, exista multe astfel de falsuri. Chiar daca optic nu sesizam nici o diferenta, aceasta exista in interiorul produsului, iar calitatea spune tot. Clientii vor afla adevarul foarte repede atunci cand acestea vor ajunge pe masinile lor. In acest domeniu, Corteco, este considerat a fi un furnizor de frunte, oferind clientilor sai mai mult de 160 de tipuri diferite de fulii pentru un total de 2850 de modele de vehicule, cu una dintre cele mai mari acoperiri de pe piata.

De asemenea, Corteco recomanda inlocuirea suruburilor cu fuliile. Motivul? In productia de serie sunt adesea folosite suruburi care sunt stranse automat de diferite dispozitive. Surubul sufera astfel o deformare de durata care duce la riscuri in ce priveste siguranta. In plus fata de fuliile cele mai frecvent utilizate, CORTECO ofera acum kiturile corecte pentru 378 de tipuri de vehicul de la 15 producatori de vehicule facand usoara identificarea corecta a componentelor. Cel mai puternic, vibratiile sunt prezente in momentul cand se schimba modul de operare de la ‘‘mers in gol” la ”mers in sarcina”. Este foarte important sa verificati nivelul vibratiilor si provenienta lor sau intensitatea zgomotului.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro