Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Descopera legatura dintre Empire Film si amintirile din copilarie !

Nostalgie, tristete, regrete, frustrare, sunt doar cateva sentimente pe care le am cand imi aduc aminte de anii copilariei, acei ani in care am fost aproape privati de desene animate de catre un sistem comunist odios. Intotdeauna aveam impresia ca desenele animate dureaza prea putin, nici nu apucam sa ma asez bine in fata televizorului ca se terminau cele 10 minute de emisie. Iubeam, la propriu, toate personajele si animatiile romanesti, create in studiourile AnimaFilm. 

Animatii

Imi aduc aminte cu placere ce bucurie nemarginita am trait cand am urmarit de la cap la coada animatia „Robinson Crusoe” si prietenii sai (Paul-papagalul, Daniel-cainele somnoros, Lip si Lap-cele doua pisicute, Vineri-baietelul mereu flamand). Urmaream aventurile lui Robinson Crusoe, fascinat de curajul si iscusinta cu care dejuca toate planurile lui Bongo-Bongo, capetenia canibalilor, ce impreuna cu tribul lui incerca sa-i prinda pe naufragiati si sa-i manance. 


Scoteam chiote de bucurie de fiecare data cand eroii animati scapau cu bine din capcanele intinse de Bongo–Bongo si canibalii lui. Nu pot uita zilele de vacanta si momentele in care eram „Robinson Crusoe” si ma jucam toata ziua in paraul ce trecea prin fata casei bunicilor. Aveam o covata veche, din lemn, pe post de pluta, cu care incercam sa transport catelul si pisica, dar oricat ma chinuiam sa-i tin in covata, reuseau sa scape si sa fuga din mainile mele. Resemnat, imi construiam din trestie si papura o fortificatie in care ma ascundeam cand ciobanul satului aducea turma de oi la adapat, ce in imaginatia mea il intruchipa pe Bongo-Bongo si canibalii lui. Ce se mai enerva, cum mai gesticula cu batul inspre mine si cate promisiuni de bataie imi adresa ciobanul, de fiecare data cand strigam dupa el: „unga-dunga-papadunga”, „Bongo-Bongo” ori ii atacam si speriam oile cu prastia sau bulgari de pamant.

Stuart Little & Surf's Up 

Anii au trecut si o bucurie asemanatoare am trait urmarind prima animatie moderna: Ice Age (Epoca de gheata). Urmaream ca un copil, cu sufletul la gura, pe Scrat, Sid, Manny si Diego in aventura vietii lor. Am asteptat cu emotie continuarea povestii si evolutia eroilor de-a lungul celor 4 ecranizari. O data dezvoltata pasiunea pentru animatii, cauti mereu cele mai tari productii ca: Strumpfii, Stuart Little, Cu totii la surf, Sa ploua cu chiftele, Minions sau Asterix. Animatii de colectie, pe care le poti gasi la Empire Film cel mai important distribuitor de film independent si animatii din Romania.

Empire Film

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016.



2 comentarii:

  1. Ce memorie aveti! Eu nu-mi aduc aminte decât filmele pe care le-am vazut împreuna cu fiul meu. Vremurile de restriste le-am prins si eu, însa :).
    Frumos articol, Iuliu! Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca nu da rateuri memoria, mai incolo ... nu stiu. Sper sa fie. Multumesc pentru apreciere!

      Ștergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro