Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Cum renovezi si redecorezi o locuinta in parteneriat cu Diego?

Amenajarea si decorarea locuintei a lasat urme adanci in subconstientul meu. Ma apuca groaza doar cand ma gandesc sau ajung in acel punct in care nu mai pot amana si trebuie ca sa ma mobilizez in acest sens, fortat de imprejurari sau de persoanele dragi mie, care ma imping de la spate. Detest deranjul si zilele acelea in care esti cu casa intoarsa pe dos, cand mizeria si praful gasesc cele mai greu accesibile locuri in care baga si din care se lasa curatate cu sudoare si truda mare. Urasc momentele acelea in care, dupa o zi solicitanta la serviciu, ajungi acasa si trudesti pana in miez de noapte si cand nu mai rezisti sesizezi cu amaraciune ca n-ai avansat aproape deloc cu lucrarile si daca nu-ti vei putea lua cateva zile de concediu ca sa finalizezi lucrarile, ai toate sansele ca sa te prinda una dintre marile sarbatori religioase cu casa intoarsa pentru renovare. Se mai intampla ca tocmai sarbatorile religioase, cate o aniversare cu bucluc sau cand te loveste neprevazutul, sa lase urme care sa te aduca in situatia: „Cum renovezi si redecorezi o locuinta ieftin cu Diego?”. 

Covor modern 3D
Nu stiu cu ce am pacatuit, dar neprevazutul m-a lovit exact la cumpana dintre ani. Am avut ghinionul, ca de Anul Nou, in zilele in care am fost plecati de Revelion, sa fie o pana de curent, probabil ce a durat o perioada mai lunga de timp, si centrala termica nu a mai pornit. In plus, de Revelion, s-au inregistrat temperaturi foarte scazute. De cum am deschis usa la casa si am intrat, am fost invaluit de un aer inghetat de m-a apucat un tremurat necontrolat. Am dat fuga la centrala termica, ca sa vad care-i necazul, pe care am gasit-o cu ledul de avarie palpaind intermitent. O resetez si porneste, am rasuflat usurat, functiona normal. Incep sa fac o inspectie rapida prin locuinta ca sa vad daca totul este in regula. Cand intru in dormitor, traiesc socul vietii, pe parchet vad o pojghita de gheata ce acoperea mai bine de jumatate din suprafata camerei si se ingrosa spre geam, unde, caloriferul era incarcerat pe jumatate intr-un sloi imens de gheata. Am tras concluzia ca dezastrul s-a produs dupa o pana de curent ce a oprit centrala termica. Cand a revenit curentul electric, centrala termica a ramas pe avarie, nu a mai incalzit si recirculat apa in instalatie, temperaturile scazute au dus la formarea unor dopuri de gheata in instalatie ce au dizlocat tevile de tur/retur din calorifer, astfel incat o parte din apa s-a scurs din instalatie, pe parchet, pana a inghetat totul.

Parchet modern Woodstep
O simpla pana de curent, in miez de iarna, cu ger si temperaturi scazute, poate produce o catastrofa, cu daune pe care nu le poti imputa celor de la electrica. Chiar daca ai nervi si dai in judecata electrica, dureaza foarte mult procesul si tu trebuie sa locuiesti in casa in tot acest rastimp. Nu te poti muta in strada sau intr-un hotel pana se rezolva cazul si cineva de la electrica, prin absurd, o sa repare stricaciunile produse din cauza lor. Solutia practica era sa chem de urgenta un instalator ca sa repuna in functiune instalatia termica, pentru a putea incalzi locuinta. Dupa cateva ore, aveam o privire de ansamblu asupra pagubelor. Trebuia schimbat caloriferul si o parte din instalatia termica din dormitor, inlocuit o parte din parchetul de lemn (ce s-a umflat si dizlocat in urma inundatiei si inghetului), reparat peretele atins de apa inghetata si inlocuit covorul. 

Pardoseli
A doua zi, de nevoie, am inceput sa bat pe la magazinele de bricolaj si materiale de constructii. Asa, am ajuns la Diego, unde, spre surpriza mea, am dat peste Marcel, un fost coleg de liceu, pe care nu l-am mai vazut de ani buni. Am fost incantat sa descopar ca poti savura o cafea buna in incinta magaziunul Diego, in compania unui consilier vanzari (Marcel, in cazul meu) care, pe langa depanarea de amintiri, mi-a facut cateva recomandari de produse de calitate. Din vorba in vorba, am ajuns la concluzia ca cea mai buna solutie ar fi sa schimb tot parchetul vechi, cu parchet laminat nou. Am gasit impreuna un parchet laminat Woodstep Standard Plus din cires salbatic la un pret foarte bun si intr-o culoare asemanatoare cu cea a parchetului vechi. In plus, am gasit usor si accesoriile in acceasi culoare, de la plinte, colturi exterioare, colturi interioare, pana la rozete de mascare a rosturilor de dilatare lasate in jurul tevilor. M-a luat prin surprindere faptul ca cei de la Diego iti ofera taierea gratuita la dimensiunile dorite a produselor comandate. Un lucru foarte bun, prin urmare, cumperi exact cantitatea de parchet de care ai nevoie, nu ramai cu materiale in plus, nu dai bani in plus. 

Podea laminata
Cu privire la reparatul si zugravitul peretelui, Marcel a venit cu o idee noua, pe care la inceput am respins-o, dar, dupa ce am ascultat argumentatia unui profesionist in amenajari interioare am devenit deschis la oferta. El mi-a propus ca sa renunt la zugravitul clasic si sa incerc un tapet modern. Am cazut de acord pentru modelul de tapet vlies bej, din fibra de lana, realizat printr-o tehnologie de ultima ora, ce se aplica si se indeparteaza cu usurinta. Primind un pret bun la rola de tapet, am fost receptiv si la oferta de covoare din care am ales un model modern 3D. Am fost atras de brandul de covoare moderne Tulipo de la Diego, datorita contururilor tunse manual ce dau efectul 3D. Eram incantat ca am facut alegerea perfecta pentru dormitor, un covor elegant, bej deschis, cu model de curpeni, ce se potrivea perfect ca aspect cu tapetul si cromatica parchetului. Am pus totul pe hartie, am calculat costurile si am constatat cu bucurie ca m-am incadrat foarte bine in buget, chiar mai ramaneau cateva sute de lei in portofel.

Amenajari interioare
Acum puteam merge linistit acasa, sa-mi astept produsele comandate, livrate gratuit la domiciliu. Am fost condus de amicul Marcel spre iesirea magazinului, cand, in dreptul standului de perdele si draperii imi arata o promotie la draperia micro taft lucioasa de culoare bej deschis. Am stat putin pe ganduri si am ajuns la concluzia ca pretul era bun si oferta nu trebuia ratata. Daca tot eram la capitolul redecorare, am ales si o perdea simpla din voal, tot de culoare bej. Am lasat dimensiunile, am achitat pretul perdelei si draperiei, apoi mi-am vazut de drum, de croire, tivire si calcare se vor ocupa gratuit, personalul de la Diego.

Diego Romania
In urmatorul weekend, impreuna cu un amic, expert in amenajari interioare, am reusit sa reparam instalatia termica, sa renovam si sa redecoram dormitorul. Cand totul a fost gata, aranjat si pus la punct, nici nu ti-ai fi dat seama ce dezastru era in dormitor in urma cu o saptamana. Acum dormitorul arata perfect, nou si modern, de ti-e mai mare dragul sa stai si sa te relaxezi, sa savurezi momentele placute alaturi de cei dragi sau sa-ti gasesti linistea si inspiratia. Daca in timp apar daune minore in locuinta ta, de obicei, pot fi reparate sau camuflate, dar cand te loveste neprevazutul, atunci chiar nu mai ai scapare, trebuie sa te pui pe treaba. Intr-o situatie de forta majora si nu numai, Diego este un partener de incredere, este partenerul de care ai nevoie pentru a iesi din incurcatura, mai ales daca te loveste neprevazutul si trebuie sa renovezi si sa redecorezi locuinta in regim de urgenta si ieftin. Trebuie sa recunosc, cu mana pe inima, ca niciodata nu mi s-a parut mai simplu, mai usor si mai ieftin, ca sa renovezi o camera, mai ales daca beneficiezi de avantajul unor produse premium de calitate, consiliere profesionala si servicii complementare (in marea lor majoritate, primite gratuit) de la Diego.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro