Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Fericirea intr-o cana

Micile tabieturi zilnice, micile placeri nevinovate pe care le traiesc la intensitate maxima in activitatile cotidiene fac sarea si piperul ce-mi condimenteaza viata, ma fac sa trec mai usor prin valtoarea tot mai tumultoasa a traiului din aceasta jungla urbana, tot mai dezumanizata si mai lipsita de consistenta a tot ceea ce inseamna spirit si simtire umana. Imi dau un sentiment aparte, ca ma diferentiez de toata tehnica ce ne inconjoara, ca nu devin un robot, sclav al industrializarii si ma individualizez ca om, ca fiinta rationala, ce pune pe primul plan sentimentele, trairile, emotiile si mai apoi abilitatile tehnice si practice, altfel as fi o simpla unealta, o rotita angrenata intr-o masinarie ce functioneaza neincetat cu simplul rol de a obtine un produs finit iar daca se strica sau defecteaza se inlocuieste cu alta si procesul tehnologic continua mai departe fara nici o remuscare, parere de rau ori umbra de regret.

Cani personalizate
De la fluieratul unei melodii in cabina de dus, la prepararea micului dejun (mie imi place oul fiert mai mult timp) ori alegerea hainelor ce urmeaza sa le imbrac pentru ziua respectiva, totul imi creaza o stare de confort personal ce ma face apt ca sa incep o noua zi, imi da energia necesara si ma motiveaza pentru un nou inceput. Stiu ca batistele frumos impaturate si cu miros de lavanda sunt in sertarul din dreapta sus a sifonierului si placerea nevinovata de a alege pe care dintre ele s-o folosesc in ziua respectiva tine de un ritual bine impamantenit, de febrila alegere care bucata de material sa-mi stea in buzunar, fie cea cu dungi ros-violet, sau cea cadrilata ori cea alba cu dunga neagra, in functie si de hainele pe care le imbrac in ziua respectiva. 

Cani de calitate
Un alt mic obicei, ce a devenit ca un tic nervos il reprezinta alegerea creioanelor, pixurilor ori stilourilor cu care incep noua zi. Ma asez frumos la birou, incep sa ascut creioanele si le asez ordonat, cu varfurile ascutite in sus, apoi le amestec dupa culori si dimensiuni si iar le reasez si asez cum au fost la inceput, ca ulterior sa le abandonez si sa ma concentrez pe puzderia de pixuri si stilouri, de diferite forme si culori cu care la fel, le asez, ordonez pentru a le alege pe care le voi folosi in ziua respectiva. Aceste automatisme sunt completate cu tabietul bautului cafelei, proaspat macinate in dimineata respectiva (obligatoriu) si frunzarirea ziarelor pentru a ma pune la curent cu ce s-a mai intamplat nou prin lume, cafea pe care o beau dintr-o cana de calitate mare, larga, incapatoare, cu motive egiptene pe care am adus-o dintr-o calatorie din Cairo. Ca o paranteza, am o intraga colectie de cani aduse din diferite calatorii si excursii, cu diferite motive si tematici inscriptionate pe ele, imi place sa-mi aduc aminte cu placere de locurile vizitate si sa ma transpun pentru o clipa din viata cotidiana in locurile pe care le-am batut cu piciorul si am petrecut clipre de neuitat. Acestea le folosesc atat in functie de dispozitia in care ma aflu cat si in functie de trairile pe care le am. Cand beau o cana de vin fiert, obligatoriu folosesc cana cumparata acum cativa ani din Viena, de la celebrul targ de Craciun, sau o bere calda cu un strop de tarie folosesc o cana ca o halba cu capac din cositor, luata dintr-un pub scotian, ori puzderia de cani oferite turistilor din marile capitale ce surprind o particica din istoria si cultura acelor locuri. 

Cani amuzante
In acelasi ton, la birou am o cana personalizata cu textul : SUNT PROPRIUL MEU SEF!, pentru a nu lasa loc de intrepretari si a arata ca nimeni si nimic nu ma poate considera o simpla unealta docila si ascultatoare ci am si eu personalitatea mea, am si eu trairi si stari sufletesti pe care nu le poti ingenunchea atat de usor. Pasiunea pentru cani cu diferite modele si inscriptii consider ca este o reminescenta din trecut, din anii tulburi de dupa revolutie, din dorinta de individualism si in acelasi timp de a te face remarcat intre altii, de a fi remarcat intre altii, de a te diferentia din masa amorfa a populatiei, ce venea dupa tavalugul istoriei ce ne-a uniformizat pe toti dupa un tipar bine stabilit, ce ne-ar fi dorit pe toti la fel „in cuget si simtiri”. Tin minte ca am cumparat primul meu iaurt cu fructe intr-un pahar de plastic (ceva banal in zilele noastre), frumos colorat si cu multe inscriptii in limba germana pe care nu le intelegeam. Mult timp dupa aceea am continuat sa folosesc paharul respectiv, fie ca beam apa, suc ori ceai, fiind atras atat de coloritul ambalajului cat si de faptul ca aveam unicul si singurul recipient de acest fel, ca nu mai eram nevoit sa folosesc anostele pahare albe ori cani de aceeasi culoare, ca eram altfel decat ceilalti, ca ma individualizam prin ceva aparte fata de restul lumii. Si astazi, cand ma intorc din excursii, la cei dragi tot cate o cana inscriptionata le aduc, sa-i fac si pe ei sa simta putin din aerul si atmosfera locurilor pe unde am umblat. De ceva timp, am gasit un „coltisor de rai”, anume www.magazinuldecani.ro, un loc unde ma pot desfata si imi pot lasa libera imaginatia sa zburde in voie, caci este un loc unde sunt adunate tot universul canilor, unde gasesti tot ce vrei si nu vrei despre acestea. Preocuparea lor continua, profesionalismul de care dau dovada pentru a aduce un zambet si o bucurie in suflet ma duce cu gandul la un mic atelier unde spiridusi plini de viata si sugubati mesteresc cu migala aplecati asupra unor cani pe care le picteaza cu niste pensule mari, umpluti din cap pana in picioare de vopsea, mereu pusi pe sotii si giumbuslucuri. Parca si vad un spiridus cum se impiedica de un ghem de ata, mai mare ca el, in dorinta de a realiza o cana crosetata, cum se inteapa cu andrelele si face zarva mare. De fiecare data cand vin in vizita ca „la muzeu” in acest spatiu de basm, nu pot sa nu ma minunez de ingeniozitatea spiridusilor, de puterea lor creatoare, de faptul ca tot timpul vin cu ceva nou, cu o tenta de personalitate proprie, ce fac unica fiecare cana in parte, putand gasi orice model, orice text scris, posibil si imposibil, iar daca ai reusit sa-i pui in dificultate chiar si pe ei cu dorintele tale, sunt deschisi si receptivi la sugestiile tale, facand in asa fel incat sa fii tu multumit de produsul finit si sa nu pleci cu inima neampacata ca nu ai reusit sa obtii cana mult visata. 


Magazinul de Cani
Mai trebuie mentionat un singur aspect, destul de semnificativ si important si anume ca nu fac rabat de la calitate, canile sunt din cel mai bun material, atent verificat pentru a nu fi nici cea mai mica urma de imperfectiune pentru ca apoi, spiridusii sa poata crea in voie, sa-si dea frau liber imaginatiei pentru a crea produse unicat, dupa retete numai de ei stiute. Si ca orice casa aleasa, s-au mai gandit la un lucru, pentru a te scapa pe tine de un gand: pe langa oferta diversificata de cani (pictate, handmade, crosetate, personalizate), mai poti alege si cafeaua sau ceaiul cu care sa asortezi cana aleasa. Le ai pe toate la un loc fara mari batai de cap, singura ta grija va fi doar sa te poti hotari ce sa alegi. Credeti-ma pe cuvant ca este foarte greu sa alegi si sa decizi la care sa renunti si pe care sa o comanzi.

Articol scris pentru SuperBlog 2015.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro