Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Senzori de temperatura a aerului

Senzorii de temperatura ai aerului masoara temperatura aerului aspirat de catre galeria de admisie a motorului prin intermediul unui termistor (un rezistor a carui rezistenta depinde de temperatura). Semnalul care indica temperatura este trimis la unitatea de comanda a motorului pentru a calcula in mod indirect cantitatea de aer aspirat (pornind de la masuratori ale presiunii si temperaturii aerului, RPM si calendarul de motor), pentru a determina cantitatea de combustibil corect. Senzorii de temperatura ai aerului pot garanta astfel o eficienta termica optima si pot pastra gazele de esapament in procentajele stabilite de standardele anti-poluare.

Senzorii de temperatura a aerului pot fi utilizati cu benzina, motorina si cu motoare hibrid. In plus, in functie de tipul de motor si de unitatea de control, senzorii de temperatura ai aerului pot fi integrati in:
- senzori de debit de aer.
- senzori de presiune absoluta.

Senzorii de temperatura a aerului sunt proiectati si asamblati pentru a rezista la conditiile critice de instalare in interiorul compartimentul motor. In special, urmatoarele cerinte trebuie sa fie indeplinite:
- temperatura de operare -40 ° C ÷ 125 °C.

Senzorii de temperatura a aerului sunt supusi testelor de calificare si rezistenta pentru a determina daca produsul este potrivit pentru constructie si vanzare:
- rezistenta la temperaturi ridicate.
- rezistenta la socuri termice.
- rezistenta la impact.
- rezistenta la vibratii.
- rezistenta la imersie in apa.

Atunci cand aceste teste au fost promovate si dupa ce aprobarea pentru fabricare a fost data, in cadrul procesului de asamblare a produsului, este strict verificat printr-o serie de cicluri care includ teste de incercare a rezistentei senzorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro