Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Hai la Festivalului International de Teatru de la Sibiu

Dupa 1989 (sfarsitul regimului comunist), teatrul a fost cenzurat financiar, ignorat de cele mai multe ori de o critica centralista, evitat de cronicari ale caror publicatii nu aveau bani pentru calatorii, chiar se parea ca teatrul de provincie era condamnat la izolare pentru totdeauna. Totusi, Sibiul nu a disparut de pe harta teatrala, reusind chiar sa isi faca prezenta din ce in ce mai cunoscuta la scara europeana. Totul a pornit de la o idee care a fost pusa in practica acum 19 de ani, un grup de initiativa condus de Constantin Chiriac, actor la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu, care s-a hotarat sa-i redea orasului stralucirea pierduta prin organizarea unui festival de teatru. An de an, Festivalul continua planul de dezvoltare al unei piete de spectacol si a dialogului creativ prin sustinerea teatrului idependent, intalnirea scolilor si academiilor de teatru si relansarea Bursei de Spectacole de la Sibiu. 

Festivalului International de Teatru de la Sibiu
Fiecare editie a Festivalului se desfasoara sub genericul unor teme generoase in jurul carora se face planificarea artistica, astfel incat anul acesta tema este “Unicitate in Diversitate ”. Cea de-a XXI-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu propune o calatorie fascinanta in lumea dansului printr-un sezon de spectacole ce aduce pe scena artisti de pe trei continente.

Dansul ocupa un loc special in programul editiei din acest an a Festivalului International de Teatru de la Sibiu, ce va avea loc in perioada 6 – 15 iunie. Cu miscari si ritmuri provocatoare din America de Sud, Europa si Asia, cele saptesprezece spectacole selectate in programul oficial de la Sibiu imbraca cele mai diverse forme de expresie si stiluri oferind publicului o experienta ce insufla energie.

Festivalul International de Teatru de la Sibiu contribuie in mod substantial la consolidarea prestigiului Romaniei la nivel international si contribuie cu succes la dezvoltarea fenomenului de turism cultural prin organizarea unor evenimente ce promoveaza excelenta. Poti urmari noutatile si programul festivalului si pe pagina de Facebook dedicata evenimentului.

Cea de-a XXI-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu se va desfasura in perioada 6 – 15 iunie, sub genericul „Unicitate in Diversitate”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro