Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Persoane cu functii care concura la siguranta rutiera

Persoanele cu functii care concura la siguranta rutiera sunt conducatorii auto, persoana desemnata si consilierul de siguranta. 

Persoanele cu functii care concura la siguranta circulatiei trebuie sa faca dovada ca sunt apte din punct de vedere medical si psihologic pentru ocuparea si mentinerea pe functie. Avizul medical si avizul psihologic se obtin in urma unei examinari, initiale si periodice, efectuata in unitati specializate, stabilite obligatoriu in fiecare judet, din reteaua sanitara proprie a Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului sau agreate de acesta. 

Persoanele cu functii care concura la siguranta rutiera trebuie sa detina un certificat de pregatire profesionala eliberat de autoritatea competenta. 

Certificatul de competenta profesionala are o valabilitate de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii pentru aceeasi perioada, in urma sustinerii si promovarii unui examen, in conditiile stabilite de autoritatea competenta. 

Anularea certificatului de competenta profesionala se realizeaza in conditiile stabilite de autoritatea competenta, pentru cazuri de incompatibilitate. 

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, intreprinderile care executa transport rutier public sau transport rutier in cont propriu au obligatia de a asigura pregatirea profesionala si instruirea periodica a personalului care concura la siguranta circulatiei. Instruirea personalului cu atributii in siguranta circulatiei se realizeaza in conditiile stabilite de autoritatea competenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro