Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Tipuri de automate de dirijare a circulatiei

Tipurile de semnale de trafic care controleaza o intersectie furnizeaza o succesiune de aparitii ale culorilor verde, galben-rosu (considerat in cele ce urmeaza doar galben), rosu precum si a indicatiilor speciale, fie singulare, fie in combinatii de miscari, pentru fiecare intrare. Semnalele de trafic pot fi prestabilite sau la cerere. Semnalele prestabilite repeta o valoare constanta a ciclului. Semnalele la cerere sunt capabile sa raspunda prezentei autovehiculelor sau pietonilor, la un moment dat in intersectie. Acestia, vehicule sau pietoni, sunt detectati, semnalele sunt transmise catre aparatura logica de control, (automate de dirijare a circulatiei actionate de vehicule sau pietoni), si se raspunde cererii lor. Rolul acestei aparaturi este asigurarea unei distributii potrivite intre aparitiile succesive ale culorilor.

Prin automate de dirijare a circulatiei se intelege orice fel de aparatura destinata actionarii unei instalatii electrice de semaforizare. Intr-o acceptare generala se poate spune ca exista trei tipuri de automate de dirijare a circulatiei.
- automate de dirijare a circulatiei cu functionare prestabilita. 
- automate de dirijare a circulatiei actionate de vehicule sau cu o functionare adaptata cerintelor de moment ale traficului. 
- automate de dirijare a circulatiei actionate de pietoni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro