Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Straturile rutiere de uzura, legatura si baza

Stratul de uzura este stratul superior al structurii rutiere, menit sa reziste acti­unilor tangentiale date de trafic si la actiunea factorilor climaterici. Stratul de uzura trebuie sa aiba in plus o rugozitate corespunzatoare, sa asigure o buna drenare a apelor din precipitatii si sa impiedice patrunderea acestora in corpul drumului.

Stratul de legatura este stratul inferior al imbracamintei bituminoase in doua straturi, care face legatura dintre stratul de uzura si stratul de baza sau stratul superior de fundatie al structurii rutiere. Principalele roluri ale stratului de legatura sunt de a prelua o parte din eforturile unitare tangentiale si de a repartiza pe suprafete mai mari eforturile unitare verticale datorate traficului.

Stratul de baza este situat intre imbracamintea bituminoasa si stratul (straturile) de fundatie. Acesta are rolul de a prelua incarcarile date de trafic, in special eforturile unitare tangentiale si de intindere, si de a repartiza eforturile unitare verticale pe suprafete mai mari, predandu-le apoi stratului inferior in limita capacitatii portante a acestuia. Tipul clasic de strat de baza, preferat, care indeplineste aceste conditii, este cel realizat din anrobate bituminoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro