Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Parametrii principali ai autovehiculelor

Autovehiculul este caracterizat de parametrii sai principali, constructivi, dinamici si economici, care se stabilesc in faza initiala a proiectarii, avand in vedere ca ei influenteaza direct calitatile de tractiune si de exploatare ale acestuia, determinand prin aceasta necesitate a cunoasterii si stabilirii lor in faza initiala a proiectarii. Cunoasterea si alegerea judicioasa a acestor parametrii prezinta importanta deosebita pentru constructia respectiva, deoarece conditioneaza marimea fortelor si momentelor care solicita transmisia, caroseria si sistemul de rulare al autovehiculului precum si relatiile dintre factorii care determina in general caracterul miscarii acestuia in diferite conditii de deplasare.

In conceptia generala, autovehiculul este un vehicul rutier, care se deplaseaza pe drum sau pe teren neamenajat, fiind echipat cu roti, cu senile, sau cu perna de aer si care pot fi automobile sau tractoare.

Automobilul este un vehicul rutier sau cu perna de aer care se poate deplasa prin mijloace proprii de propulsie in diferite conditii de teren, avand caroseria inchisa sau deschisa, destinat transportului de persoane, bunuri sau prestari de servicii.

Tractoarele sunt vehicule pe roti sau pe senile, destinate sa execute lucrari agricole, de transport, in constructii, exploatari forestiere, petroliere, minere etc. prin folosirea unor utilaje si masini de lucru remorcate, purtate sau semipurtate, precum si prin tractarea unor remorci si semiremorci.

Atat automobilele cat si tractoarele pe langa multitudinea asemanarilor au si unele particularitati la motor, transmisie, sistem de rulare, suspensie si caroserie, determinate de conditiile diferite de exploatare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro