Orice medicament rezolva o anumita problematica, dar are si efecte secundare, unele dintre acestea influentand negativ comportamentul la volan. In mod obisnuit conducatorii auto sunt informati de medicii curanti despre eventualele efecte secundare ale medicamentelor administrate asupra riscurilor in circulatia rutiera, totodata, ei se pot informa si din prescriptiile terapeutice care insotesc ambalajul medicamentelor, in care se prezinta, daca este cazul, contraindicatii pentru conducerea auto.
Medicamentele care prezinta riscuri pentru circulatia rutiera fac parte din categoriile: hipnotice (fenobarbital, ciclobarbital, bromoval, extraveral), calmante sau sedative (rudotel), tranchilizante (meprobromat, diazepam, napoton, etc.), antihistaminice (feniramin, romergan, benadryl, etc.), hipotensive, antispastice.
Psihotropele naturale (morfina, cocaina, heroina) sau sintetice (amfetamine) pot fi administrate ocazional sau continuu, in ultimul caz ele dau dependenta care se manifesta in functie de substanta administrata. Toxicomanii au un comportament mai putin periculos la volan decat persoanele care prezinta stare toxica ocazionala.
In situatiile in care exista indicii precum ca una din cauzele accidentului ar fi putut fi administrarea unor medicamente contraindicate conducerii auto, trebuie sa se apeleze si la o expertiza medico-legala, singura in masura sa furnizeze date complete cu privire la influentarea reactiilor si duratelor acestora.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Opinia ta conteaza !