Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Exploatarea remorcilor 2R5A

Remorca auto tip 2R5A este destinata pentru a fi exploatata de orice autocamion sau tractor, care este inzestrat cu instalatia de franare pneumatica aferenta remorcii si poate tracta cel putin 7150 kgf la carligul de tractiune.

Pentru a prelungi durata de exploatare in conditii optime a remorcii auto de tip 2R5A, trebuie respectate urmatoarele reguli: 
- odata cu cuplarea remorcii la autovehiculul tractor se vor cupla si instalatiile de frana respectiv electrica. 
- se vor verifica inchizatoarele obloanelor daca sunt inchise si asigurate. 
- se va verifica daca lantul intinzator este inchis si intins. 
- se va verifica daca imbinarile cu suruburi sunt bine stranse. Se verifica in mod special piulitele rotilor si cele ale cercului de rotire si cuplare. 
- se verifica daca instalatia de franare, din spate, este eliberata complet. 
- se verifica daca maneta regulatorului de sarcina este cuplata in pozitia corespunzatoare incarcaturii din remorca. Neglijarea acestui lucru poate conduce ori la accidente, datorita unei franari ineficace a remorcii, ori la uzuri premature a anvelopelor datorita franarii prea puternice si a patinarilor pe sosea. 
- se verifica concordanta intre semnalizarile luminoase ale autovehiculului tractor si cele ale remorcii. 
- se va urma in mod special strangerea piulitelor de la bridele de fixare a arcurilor, de la dispozitivul de rotire si cuplare si de la platforma. 

Dupa pornirea in cursa se fac, la inceput, cateva franari pentru a se constata daca remorca are instalatia de franare in stare de functionare.

In cazul transportului de sarcini concentrate cu greutati mari (butoaie, etc) acestea se vor aseza pe doua trei traverse din lemn de esenta tare dispuse longitudinal pe platformă in vederea evitarii solicitarii sasiului remorcii numai in anumite puncte. Aceste sarcini vor fi ancorate pe platforma pentru a micsora efectul fortelor de inertie.

La stationarea autovehiculului in panta este obligatorie franarea rotilor din spate ale remorcii cu ajutorul franei de ajutor. Daca gararea se face in panta pana speciala se va pune la una din rotile din spate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro