Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Daca as putea zbura chiar acum undeva, m-as duce in Barcelona

Barcelona este al doilea oras ca marime din Spania cu o istorie de peste 2000 de ani, este capitala Cataluniei, o regiune autonoma pozitionata in nordul Spaniei cu doua limbi oficiale catalana si spaniola. Catalana este o limba care a evoluat din latina veche cu influente spaniole si franceze fiind foarte asemanatoare cu limba romana, iar ca roman aproape jumatate din limba catalana poate fi inteleasa, fara prea mult efort. Barcelona zilelor noastre este un oras turistic care atrage anual cateva milioane de turisti straini.

www.bileteavion.ro
Eu as vizita Barcelona in primul rand pentru sezonul estival, orasul avand unele dintre cele mai frumoase plaje la Mediterana, apoi pentru multitudinea de obiective turistice si istorice cu care este impanzit orasul, dar nu in ultimul rand pentru intrecerile sportive si festivalurile culturale care se desfasoara an de an in Barcelona, care merita vazute macar o data-n viata. Eu as merge la un eveniment sportiv organizat la Barcelona, mi-as dori mult sa vad un “Il Clasico” pe stadionul Camp Nou, desi e cam greu sa faci rost de bilete la un asa meci de la noi din tara, sau poate mai accesibil ar fi un meci de Liga Campionilor, pentru a simti vibratia si maretia unui stadion plin de suporteri. Nu este de abandonat nici o vizita a stadionului in afara unui eveniment sportiv, desi atunci ai acces doar la muzeul din cadrul lui, totusi merita daca mergi in Barcelona sa vizitezi “Camp Nou”, cel mai mare stadion de fotbal din Europa, cred ca orice turist este coplesit de maretia si grandoarea lui. Barcelona mai detine un circuit de Formula 1, pe care in fiecare an se desfasoara Marele Premiu al Spaniei, pentru iubitorii si pasionatii de Formula 1, merita macar o data-n viata sa participi la o cursa de Formula 1, pe circuitul Catalunya din Barcelona. Cel mai simplu mod de a ajunge in Barcelona ca sa-ti vezi visul cu ochii si sa participi la un eveniment sportiv este sa apelezi cu incredere la serviciile profesioniste ale echipei BileteAvion.ro, cu o mare experienta in domeniu.

Stadionul Camp Nou
Avand o istorie multimilenara orasul Barcelona isi dezvaluie turistilor intreaga splendoare, prin cladirile si catedralele sale spectaculoase. Emblema orasului este de departe Catedrala Sagrada Familia, a carei constructie a inceput in 1882, dupa un plan al arhitectului Antoni Gaudi, continuand si astazi. Specificul ei sunt cele 18 turnuri care simbolizeaza pe cei 12 apostoli, cei 4 evanghelisti, Fecioara Maria si Mantuitorul Iisus. Cel mai inalt turn il reprezinta pe Mantuitor si are o inaltime proiectata de 170 metri. O alta catedrala care merita sa fie vizitata este Sfanta Eulalia, construita in stil gotic, ea este dedicata protectoarei orasului, tot in acelasi complex exista si o manastire patronata de aceeasi Sfanta Eulalia. O catedrala gotica de secol XIV este Santa Maria del Mar, care merita vizitata, pentru vitraliile deosebite, executate de mesteri medievali. Barcelona ca oras istoric, este un oras oarecum stratificat si cosmopolit, astfel in centru se afla cele mai vechi cladiri si se extinde spre culmile din imprejurimi unde sunt amplasate cele mai noi cladiri. Ca turist poti observa vestigiile din antichitate pana in perioada moderna. In orasul Barcelona gasim cel mai bine pastrat cartier vechi din Europa, denumit Barrio Gotico, unde intalnim vestigii de la asezarea romana, pana in epoca medievala, cu cladiri si catedrale in stil gotic. Specific Barcelonei sunt bulevardele care pornesc din centrul orasului ca niste raze, iar cel mai celebru este La Rambla. Legenda spune ca este cea mai romantica cale pietonala din Europa, bulevardul porneste din centrul orasului si coboara spre portul vechi unde troneaza o statuie a lui Cristofor Columb. Odata ajunsi la mare se poate admira portul si satul olimpic, asta in cazul in care nu cedati altor tentatii care se afla de-o parte si de alta a bulevardului. Orasul Barcelona detine o multitudine de muzee ce pot fi vizitate la preturi accesibile, cum ar fi Muzeul Picasso, Muzeul de Arta Contemporana, Muzeul de Arta Catalana, Muzeul de Stiinte, Muzeul Maritim sunt doar cateva care merita sa fie vazute. Barcelona este un oras peste care si-au lasat amprenta Picasso, Dali si Gaudi cei mai mari oameni de cultura catalani. Casa Mila, Manzana de la Discordia, Parcul Guell, Palatul Guell, Casa Calvet si nu in ultimul rand Catedrala Sagrada Familia sunt doar cateva din operele arhitectonice ramase de la Antoni Gaudi, care alaturi de Casa memoriala Gaudi merita vizitate, daca dispuneti de timp si aveti ocazia, chiar nu trebuie sa le ratezi, vei ramane impresionat cu certitudine.

Catedrala Sagrada Familia
Totusi pe langa obiectivele turistice care merita vizitate, Barcelona ofera o viata de noapte extraordinara cu terase, cluburi, festivaluri, iar pentru gurmanzi asa ca mine, mancarea traditionala trebuie gustata si savurata langa un vin bun produs in imprejurimi, sau langa un suc natural de portocale culese de la doi pasi. As fi curios sa degust de asemenea preparatele traditionale din peste si fructe de mare, gatite cu mirodenii mediteraneene, ma opresc momentan aici pentru ca deja salivez abundent.

Oferta speciala Bucuresti-Barcelona-Bucuresti
Cireasa de pe tort a Barcelonei este fara doar si poate, plaja si sezonul estival. Marea Mediterana este celebra pentru apele ei clare de un albastru intens, cu plajele sale fara chistocuri de tigara, fara alge in exces si manele zgomotoase. Cele mai apropiate plaje se gasesc in jurul portului olimpic, unde putem alege una dintre plajele: Barceloneta, San Sebastian, Nova Icaria, Bogatell sau Mar Bella si Nova Mar Bella, pentru o baie de soare si o mare curata si cristalina. De fapt toata coasta spre nord sau Costa Brava, ce se intinde pana la granita cu Franta, este impanzita de plaje, sate pescaresti si statiuni minunate, de la cele mai vechi si salbatice, unde casele pescaresti predomina, pana la cele mai noi hoteluri de lux care ofera all inclusive de 5 stele, astfel incat orice turist indiferent de gusturi isi poate face un concediu bine meritat de vis, de care-si va reaminti cu placere toata viata. Pentru a ajunge in Barcelona, cea mai optima solutie este un zbor cu avionul din Bucuresti, optand pentru Lufthansa prin BileteAvion.ro. Plajele si statiunile care se intind la sud de Barcelona poarta numele de Costa Dorada, si au cel mai fin si auriu nisip de pe litoralul spaniol, de aici si numele de Dorada (tradus din aur).

Casa Mila
Seara cand te saturi de plaja si vizitat obiective turistice, poti alege o plimbare pe plaja ca sa simti briza marii, sa asculti valurile, sa privesti cerul instelat si sa visezi cu ochii deschisi. Eu personal as alege sa urc pe inaltimea Montjuic, in varful careia se afla Palatul National care adaposteste Muzeul de Arta Catalana, chiar daca nu vizitezi muzeul si nu te impresioneaza cladirea palatului, cu siguranta vei ramane impresionat de panorama oferita asupra Barcelonei, iar daca se intuneca poti admira “aurora boreala” oferita de multitudinea de lumini si reclame care lumineaza orasul, macar o data merita sa prinzi apusul de pe Montjuic. 

Palatul National Montjuic
Am ales cateva obiective turistice si tentatii din Barcelona, cu siguranta sunt mult mai multe de aceea pentru a va putea face o idee apelati cu incredere la serviciile oferite de BileteAvion.ro, pentru a cere informatii de la profesionisti in domeniu si a va face rezervari atat la transport cat si la cazare. BileteAvion.ro ofera solutii atractive chiar daca vrei sa vezi un meci de fotbal pe Camp Nou pentru o singura zi, o delegatie, un weekend gen city-break, sau un sejur intreg la plaja, soare si mare pe Costa Brava ori Costa Dorada, toate la gesesti aici, la preturi pentru orice buzunar. Sper ca v-am trezit interesul indeajuns de tare incat sa ne intalnim in concediu la Barcelona.

HM GRAN FIESTA 4*,7NP
Trebuie sa recunosc cu mana pe inima ca o destinatie de vacanta foarte atractiva este Palma de Mallorca din Insulele Baleare, mai ales ca pe portalul BileteAvion.ro oferta la pachetele pentru vacante in Baleare este extrem de vasta iar preturile sunt pentru orice buzunar. In plus, poti lua parte la party-urile si viata de noapte din Ibiza exact cum ai vazut la televizor pe canalele de muzica. Pachetul HM GRAN FIESTA 4*,7NP, este mai mult decat atragator din toate punctele de vedere si merita rezervat din timp. Am ramas placut impresionat de serviciile de transport si turism oferite de compania Terminal 1 Travel prin intermediul portalului BileteAvion.ro. Recomand sa alegi si tu servicii de super clasa la preturi romanesti.

www.bileteavion.ro


12 comentarii:

  1. Sunt indragostita de Barcelona, am fost acolo acum cativa ani, si consider ca e cel mai incantator oras din Europa. Mai ca as profita de oferta speciala prezentata de tine sa mai merg o data acolo :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O data ce ai vazut Barcelona te reintorci intotdeauna cu multa placere. Intr-adevar ofertele de zbor sunt bune mai ales ca mai nou gasesti zboruri la earlybooking aproape gratis :)

      Ștergere
  2. Mi-ai facut pofta de o calatorie peste granita. Totul arata foarte frumos in Barcelona si mi-as dori sa vad candva un meci pe Camp Nou si sa-mi aduc aminte de vremea cand imi placea fotbalul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti dai seama ca merita sa faci o vizita in Barcelona. Chiar stau si ma gandesc oare cum m-as simti daca as avea buget si doi ani de vacanta ca in romanul lui Jules Verne, cate locuri as vizita si cat timp as petrece in fiecare loc fascinant din lume :)

      Ștergere
  3. Merita vazut macar o data in viata cladirile superbe a lui Gaudi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si cum e cu sederea acolo?

    RăspundețiȘtergere
  5. Un prieten de al meu a fost si nu a stat in Barcelona ca a fost prea scump, si trebuia sa calatoareasca o ora pana acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca in orice oras mare exista optiuni variate, poti opta pentru un hotel de 5 stele saupentru un motel sau pensiune, depinde de buget si gusturi. Important este pretul redus la calatoria cu avionul si asta conteaza in ecuatia bugetului. Daca alegi i calatorie mai ieftina iti raman bani pentru o cazare mai buna :)

      Ștergere
  6. o poza cu stadionul sa-mi trimiti si mie

    RăspundețiȘtergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro