Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Coordonarea circulatiei autovehiculelor

Semaforizarea unei intersectii nu reprezinta decat un aspect izolat al problemei dirijarii automate a traficului urban.

O data cu dezvoltarea tehnologica pe planul informaticii creste si posibilitatea controlului comportamentului in trafic. Informatiile pot fi oferite participantilor la trafic cu ajutorul mijloacelor de comunicatie dezvoltate intr-o forma optico-acustica inteligibila. Astfel, va creste cooperarea participantilor la trafic in a se conforma ordinelor si recomandarile chiar si atunci cand nu constata avantaje personale imediate.

Semaforizarea unei intersectii izolate nu reprezinta decat un aspect particular al problemei dirijarii automate a traficului rutier. Cand doua sau mai multe intersectii se afla de-a lungul arterei principale, este necesara o coordonare a functionarii sistemului de dirijare a traficului din fiecare intersectie pentru a fluidiza circulatia de-a lungul traseului considerat.

Scopul sistemelor coordonate consta in asigurarea trecerii unui volum maxim de trafic, de-a lungul traseului, fara opriri fortate, fiind in acelasi timp satisfacute si necesitatile traficului de traversare. Diferitele sisteme de coordonare liniara se considera eficiente daca minim 70% din numarul total al vehiculelor care se deplaseaza in plutoane, de-a lungul traseului considerat, prind “unda-verde”, respectiv trec prin diferitele intersectii ale sistemului fara opriri.

In coordonarea instalatiilor de semaforizare se utilizeaza mai multe sisteme de interconectare a intersectiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro