Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Automate de dirijare a circulatiei cu functionare prestabilita

In cazul acestor automate, timpii de verde, in consecinta si duratele ciclurilor de functionare ale semafoarelor sunt predeterminate si au o durata fixa. In tara noastra, la ora actuala sunt cele mai folosite tipuri, ele pot functiona pe baza unuia sau mai multor programe fixe predeterminate, ce pot fi exploatate functie de necesitatile traficului.

Automatele de acest tip prezinta urmatoarele avantaje:
- se preteaza la o coordonare a dirijarii circulatiei din mai multe intersectii dispuse intr-un sistem liniar sau in retea. Aceasta coordonare permite o miscare progresiva (in sensul continuitatii miscarii prin intersectiile sistemului), cu o viteza controlata, in cazul unui sistem bine spatiat. 
- functionarea acestor tipuri de automate nu este conditionata de trecerea vehiculelor peste o serie de detectori (sonde de trafic) amplasati pe accesele intersectiei. Din acest motiv, buna lor functionare nu are de suferit din cauza unor vehicule oprite sau a unor lucrari de constructii sau reparatii din raza suprafetei controlate. 
- se preteaza foarte bine la o exploatare in zonele cu volume mari de trafic de pietoni, unde, din cauza prea deselor actionari a butoanelor prin care pietonii solicita permisiunea de traversare a strazii, se pot produce multe confuzii in dirijarea traficului de vehicule. 
- costurile acestor automate si in special instalarea lor este, in general, ieftina. De asemenea, buna functionare a acestora este mult mai usor de asigurat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro